Minciuni comune pe care femeile le spun într-o relație

Academia Barbatilor

Se spune că uneori e bină să minți, mai ales dacă astfel protejezi sentimentele celuilalt. O minciună rămâne, însă, o minciună. Și parcă nu ți-ai dori ca, indiferent de cauze, ea să vină dinspre propria ta parteneră. De ce ne mint femeile? Dintr-o mulțime de motive, desigur, dar cele mai comune (și mai nevinovate?) minciuni de care ele fac uz când sunt într-o relație ar fi cele de mai jos:

Numărul de persoane cu care a făcut sex

minciuni pe care le spun femeile

E foarte probabil ca amândoi să fi avut mai mulți parteneri înainte de a fi un cuplu. La fel de probabil este ca, dacă ai ști cu câte persoane s-a culcat partenera ta înainte de a fi cu tine, să nu te simți foarte confortabil. De aceea, e posibil să lase istoria ei sexuală să devină… istorie. În același timp, însă, acceptarea trecutului fiecăruia trebuie să fie un lucru natural, iar dacă unul dintre voi îl judecă pe celălalt după numărul de parteneri (sau partenere)… ceva scârțâie.

„Sunt bine”

„Nu s-a-ntâmplat nimic, sunt ok!”. De câte ori n-ai auzit replica asta, asortată unei mutrițe bosumflate și a unei baricadări în spatele unei tăceri suspecte? Un sondaj făcut de cei de la Daily Mail Australia a relevat faptul că această „minciună” e pe primul loc în top. Nu este o ofensă, dar, în definitiv, e tot o minciună. Dacă ea îți spune că „e bine” de dragul de a spune asta, când de fapt e cu mintea în altă parte, lucrurile vor lua în mod cert o turnură periculoasă, fiindcă va deveni din ce în ce mai iritabilă.

Banii cheltuiți la shopping

Nu contează care dintre voi câștigă mai mult: banii pot fi întotdeauna o problemă, mai devreme sau mai târziu, dintr-un motiv sau altul. Femeile sunt tentate să ascundă adevărul în privința costului real al hainelor noi, al parfumului care se adaugă colecției, al ciocolatelor sau (mai ales) al pantofilor și genților. Când vine vorba de bani, însă, cel mai bine e să fim sinceri.

„Ești cel mai bun din viața mea!”

minciuni pe care le spun femeile

Satisfacerea reciprocă în așternuturi e normală. Iar faptul că formați un cuplu este un lucru minunat. Dar asta nu presupune neapărat că ești mai bun ca alți foști parteneri de-ai ei. Multe femei se confesează prietenelor spunându-le că și-au mințit partenerii livrându-le ideea că ei sunt cei mai buni bărbați cu care au împărțit patul. Pe de altă parte, însă, dacă nu ar minți (în caz că au motive) nu cumva ar apărea probleme în Paradis? Poate că, în acest caz, minciuna e chiar de dorit.

Fanteziile în legătură cu altă persoană

În strânsă legătură cu punctul anterior, cine are curajul să spună adevărul în privința fanteziilor legate de altă persoană? Conform revistei Women’s Health, unele femei au aceste fantezii chiar în momentele în care fac sex cu partenerul. Prin urmare, înainte de a te supăra, amintește-ți că nu e deloc ușor să-ți controlezi propriile gânduri. Nici măcar tu nu o faci.

Mimarea orgasmului

Sunt situații în care femeile mimează urgasmul. O dată sau de câteva ori. Sau de fiecare dată. Oricare ar fi motivul, trecem acest comportament pe lista minciunilor. Fie că și l-a dorit prea mult și n-a venit, fie că a știut din start că nu-l va avea de această dată, ba chiar fie că nu poate să-l aibă și gata. Orice e posibil. Conform unui sondaj făcut de revista Men’s Health, 48% dintre femei au mimat cel puțin o dată orgasmul.

Nu a avut niciodată o relație cu cineva din cercul ei de prieteni

Toată lumea are un cerc de prieteni, femei și bărbați, care se află acolo de mai mult sau mai puțin timp. Există posibilitatea ca ea să fi avut cândva o relație cu un tip din acest cerc, pe care, probabil, îl cunoști și tu. Dar pentru a nu-ți stârni gelozia, preferă să-ți ascundă asta. Sunt secrete din trecut, pe care le lasă acolo, alegând să nu strice o prietenie care a rămas în picioare de-a lungul timpului.

Nu mai are niciun sentiment pentru ex

minciuni pe care le spun femeile

Cineva care a petrecut o lungă perioadă de timp cu altcineva și nu s-a despărțit într-un mod violent sau neplăcut, e imposibil să nu fi rămas cu sentimente pentru acea persoană. Chiar dacă nu mai e vorba de iubire, în acest caz femeile preferă să protejeze sentimentele partenerului și să nu vorbească despre ce simte ea în continuare pentru ex-ul de care, pe vremuri, a fost îndrăgostită nebunește. Poți s-o acuzi?

Nu e în perioada fertilă

Un sondaj la care au luat parte 2000 de femei a relevat faptul că una dintre principalele minciuni pe care acestea le spun partenerilor lor este că nu se află în perioada fertilă, atunci când fac sex. Indiferent de motiv, aceasta nu mai este, însă, o minciună scuzabilă: adevărul „sexual” trebuie spus în orice situație și este foarte important. Pentru că în orice relație sunt doi, iar situația apariției unei sarcini nedorite nu e deloc de… dorit.

Citește și: Lucruri pe care femeile le fac când te plac, chiar dacă nu recunosc asta