Mobilarea unei locuințe: 5 reguli de bază

Academia Barbatilor

Mobilarea unei locuințe de la zero este un moment care apare mai devreme sau mai târziu în viața oricărui bărbat. Și, dacă nu vrei ca aceasta să arate ca un catalog de magazin, folosește-te de aceste 5 reguli pentru a obține un stil autentic și cât mai confortabil.

1.Investește în mobilă din lemn masiv

dulap din lemn masiv

Sursă foto: Pinterest.com

Lemnul masiv este de câteva ori mai scump decât celebrul MDF, însă nu fără motiv. Diferența cea mai mare dintre cele două este că, în urma timpului, lemnul masiv va arăta tot mai bogat, în timp ce MDF-ul se va degrada inevitabil.

mobilă living midcentury

Sursă foto: Pinterest.com

În același timp, lemnul masiv va căpăta tot mai multă personalitate, îmbogățind instant orice casă. Doar nu credeai că piesele midcentury sunt degeaba la mare căutare, nu? Ei bine, la mijlocul secolului 20 s-a fabricat cea mai valoroasă mobilă. Ce crezi că face ca unele piese să mai trăiască și azi? Ai ghicit, lemnul masiv și grija cu care sunt lucrate.

În altă ordine de idei, dacă ești norocos, s-ar putea să mai găsești pe la părinți și bunici asemenea piese pline de istorie. Tratează-le cu respect!

2. Metalul, industrial sau rafinat

scaune cu detalii metalice

Sursă foto: Pinterest.com

Când ești la cumpărături, vei observa că vei găsi atât piese cu porțiuni din metal, cât și obiecte realizate în întregime din acest material. În alte cuvinte, de la cadre de scaune sau fotolii, canapea sau bănci, vei întâlni rapid etajere întregi.

Asemenea lemnului, metalul este una dintre piesele de rezistență ale designului interior. De altfel, ce poate fi mai autentic decât mobilierul din lemn și metal?

scaune cu detalii metalice

Sursă foto: Pinterest.com

În ceea ce privește impactul asupra locuinței, detaliile metalice pot oferi atât un aer puternic industrial, cât și unul deosebit de rafinat. Diferența o fac celelalte detalii, respectiv modul în care este se dorește a fi amenajată casa.

În orice caz, metalul contribuie la caracterul eclectic al camerei, lucru care nu poate fi negat de nimeni.

3. Detaliile din piele adaugă adâncime

canapea din piele

Sursă foto: Pinterest.com

Dacă tot vorbim despre piesele de rezistență ale designului interior, nu ar trebui să trecem cu vederea nici pielea. Că a fost folosită dintotdeauna la fabricarea pieselor de mobilier este de la sine înțeles.

Ce uităm însă atunci când luăm în calcul a investi în piese de calitate, fie ele din piele sau lemn masiv, este durata cu care plănuim să le folosim: avem nevoie de un fotoliu acum, însă ne-ar plăcea să-l schimbăm la fiecare câțiva ani, ori am vrea unul de care să ne putem bucura toată viața, eventual pe care l-am putea lăsa și moștenire urmașilor noștri?

fotoliu din piele

Sursă foto: Pinterest.com

Dacă vrem piese care să trăiască veșnic, nu putem face rabat de la calitate. Și puține lucruri sunt mai luxoase decât pielea. Privește obiectele de mobilier așa cum privești o pereche de pantofi. Nu ai vrea să fie din piele, pe măsura ta proprie, eventual cusuți la mână?

4. Când mobilezi o locuință, petele de culoare sunt necesare

living cu pată roșie de culoare

Sursă foto: Pinterest.com

Chiar dacă ești fan culori închise sau, dimpotrivă, deschise, recomandăm să introduci și niște pete de culoare. Asta nu doar că va mai destinde atmosfera, dar va arăta și că știi să îmbini cu măiestrie mai multe stiluri și culori.

masă dining cu lampă roșie

Sursă foto: Pinterest.com

Dacă vrei să începi sigur, începe cu câte o piesă mică, ca un taburet sau un abajur. Cât despre culori, poți include orice, de la roșu și galben, la mov și orice altceva vrei.

5. Nicio cameră fără plante

living cu plante, ficus

Sursă foto: 123rf.com

Când mobilezi o locuință, nu uita de prietenii verzi, plini de viață: plantele. Plantele nu doar că dau viață instant oricărei încăperi și emană energie pozitivă, ci s-ar putea să și purifice aerul.

În orice caz, plantele sunt în stare să transforme orice cameră. Sperăm că aceste motive sunt destul pentru a te convinge să achiziționezi o plantă. Odată făcut acest pas, nu va mai trebui noi să facem nimic, pentru că vei deveni singur dependent de ele.

Dacă ai nevoie de ajutor cu alegerea plantelor, prietenii noștri de la El Jardin de Daniel chiar știu ce fac. Tot ei te pot ajuta să îți amenajezi grădina cu cât mai mult gust. Iar dacă ești prea ocupat pentru a avea grijă de grădina ta, au ei toate soluțiile necesare, o echipă simpatică și pricepută și prețuri prietenoase.