Moda anilor ’90 revine! 5 piese cheie de atunci, pe care le poți purta și acum

academia barbatilor

Întoarcerea la elemente din moda anilor ’90 și integrarea lor masivă în tendințele actuale are loc, în mare parte, datorită nostalgiei care îi încearcă pe designerii brandurilor puternice, marea majoritate copii ai perioadei respective. Iată cum, astfel, vedem pe podiumuri și în moda de stradă jeanși bleu prespălați, cămăși în carouri și pălării bucket, haine largi și borsete prinse la brâu sau aruncate peste umăr, în diagonală. Importantă este, însă, abordarea lor contemporană, pentru a le plasa într-o nouă dimensiune. Nu vrei să pari un ciudat fără niciun pic de gust estetic, ci vrei să arăți că apreciezi curentul anilor ’90 și, în același timp, știi să controlezi tendințele, fără efort. Ca să te integrezi în noua mișcare din modă, iată care sunt cele 5 piese reprezentative din anii ’90, la modă acum, și câteva idei de aplicat pentru ținute actuale.

Tricourile cu logo de-o șchioapă

Dacă în ultima vreme, tricourile foarte apreciate ale anilor ’90, care afișau brandul ostentativ pe piept, vi se păreau ridicole și le-ați ascuns printr-un sertar nefolosit, a venit momentul să le scoateți de la naftalină. Pentru că acum este din nou momentul lor. Le puteți purta băgate în pantaloni și cu un sacou supradimensionat pe deasupra.

moda anilor '90, tricou logo

Sursa foto: Pinterest

Blugii prespălați de culoare deschisă

Am tot vorbit în ultima vreme despre blugii prespălați, și asta pentru că au revenit puternic în modă, tot de undeva din zona anilor ’90. Trendurile de pe podium au mers chiar mai departe și au propus ținute din două piese din denim, un hit al perioadei menționate. Dar ca să menții referința subtilă, alege doar o pereche de blugi prespălați într-o croială clasică, cât mai puțin deteriorați, și poartă-i cu o jachetă bomber sau cu un palton.

moda anilor '90, jeanși prespălați

Sursa foto: Zara

Cămășile din finet în carouri vin tot din moda anilor ‘90

Cu siguranță vă amintiți de ele. Au stat multă vreme în preferințele bărbaților…chiar și ale femeilor. Unii nostalgici nu au încetat să le poarte nici până acum. Însă acum chiar este indicat să le porți. Pentru un look young, rebel, le poți purta peste un tricou de inspirație rock, într-o ținută double-denim sau, în stilul skatewear, legate la brâu, peste jeans, și pe sub un hanorac.

moda anilor '90, cămașă în carouri

Sursa foto: Mango

Adidașii de inspirație retro

Trendul acesta a invadat deja rafturile magazinelor cu încălțăminte sport încă din sezonul trecut. Designerii s-au gândit că în loc să se chinuie să reinventeze roata, mai bine reinterpretează modelele de referință ale anilor ’90. Și le-a ieșit destul de bine. Nike Air More Uptempo sau Fila Disruptor sunt doar două exemple care arată excelent alături de o pereche de pantaloni largi ce se termină deasupra gleznei sau o pereche de pantaloni de trening smart.

moda anilor '90, adidași retro

Sursa foto: Pinterest

Borseta, accesoriul momentului

Exact! Borseta aceea pe care o purtau bărbații prinsă în jurul taliei este din nou la modă. Însă de data aceasta, pentru a nu vă duce direct înapoi în timp cu ea…și cu ținuta, ideal este să o aruncați peste umăr, în diagonală. Și n-ar fi rău să optați pentru un model supradimensionat, mult mai ancorat în prezent decât varianta clasică.

moda anilor '90, borsetă

Sursa foto: Zara

Nu aveți nevoie decât de un pic de curaj pentru a reînvia stilul anilor ’90. Știu că vă e dor!