Moda la plajă. Short de baie sau slip?

academia barbatilor

Ţinuta unui gentleman este foarte importantă pentru păstrarea imaginii personale. Stilul vestimentar impecabil nu ia vacanţă, nu ignora acest aspect nici măcar în timpul liber! Nu despre costum vorbim aici, este chiar recomandat să adopţi o vestimentaţie mai lejeră în timpul liber, însă la fel de îngrijită şi studiată.

Iar la plajă sau la piscină ai la dispoziţie foarte puţine piese vestimentare, de aceea trebuie să le acorzi mare atenţie. Greşelile sunt interzise.

 

Alege cu atenţie hainele, chiar şi pe cele pentru plajă

În ceea ce priveste tipul costumului de baie, ar trebui să stabilim încă de la început că acel slip mulat din lycra este demodat. Evită-l!

Îţi poţi exprima bucuria şi euforia specifică vacanţei prin culori vii şi imprimeuri bogate, însă evită aglomerările şi combinaţiile obositoare. Dacă porţi o culoare puternică, domoleşte-o cu alte nuanţe neutre sau mai puţin stridente.

short colorat colaj

Limitează-te la 3 culori pentru short-ul de baie, dacă optezi pentru un imprimeu geometric sau abstract. Regula se schimbă puţin dacă imprimeul reproduce o imagine din natură, însă cuvântul cheie este MODERAŢIE.

 

Lungimea şi forma short-ului

Lungimea short-ului o stabileşti în funcţie de scopul pentru care te afli la plajă:

Dacă eşti mare iubitor de sporturi acvatice şi ai ajuns pe o plajă unde poţi face surf, îţi este permis un short până aproape de gambă, mai larg. Altfel, evită-le. Nu doar că te vei bronza caraghios, însă vei şi arăta mai scund.

short lung colaj

Dacă ţi-ai propus o zi de distracţie cu prietenii la plajă sau la piscină, un short desupra genunchilor, potrivit de larg, este alegerea potrivită.

Poţi purta chiar un short mai scurt dacă îţi place să fii bronzat

TIP: Dacă simţi că te-ai ales cu câteva kilograme în plus înainte de vacanţă, evită să atragi atenţia asupra abdomenului- poartă un short monocrom, într-o culoare mai închisă. Adaptează marimea short-ului la noile proporţii şi alătură-i accesorii contrastante.

 

Accesorii- listă de cumpărături

Completează look-ul tau de plajă cu niste accesorii de inspiraţie marinărească, de preferat cât mai discrete- faptul că porţi atât de puţine haine le va permite să iasă în evidenţă oricum.

1. O geantă sau un rucsac ar avea atât rol estetic, dar şi funcţional – prosopul de baie, loţiunile, tocul ochelarilor de soare trebuie să ajungă împreună cu tine la plajă. Sunt recomandate materialele textile, uşoare, care se pot spăla şi usca repede.

geanta de plaja
2. Brăţările marinăreşti
sunt în tendinţe şi se potrivesc perfect în peisaj.

3. O pereche de flip-flops comozi îţi vor proteja tălpile de nisipul fierbinte.

4. Pălăria. Dacă obişnuieşti să-ţi petreci toată ziua pe plajă, nu te poţi lipsi de pălărie şi cremă cu filtru protecţie solară.

palarie de soare

5. Ochelarii de soare. E important să aibă un design cât mai actual şi să îţi vină bine, însă trebuie să îţi ofere protecţie mai presus de asta.

ochelari de soare

SURSA FOTO: www.asos.com