Moda masculină pe caniculă: ce haine porţi pentru a te răcori

academia barbatilor

Deşi ne plac hainele şi suntem pasionaţi de stil, trebuie să recunoaştem că odată cu temperaturile caniculare, obiectul pasiunii noastre devine inamicul principal. De la alegerea sacoului de vară potrivit și până la asortarea pantalonilor scurți la tricou, există câteva reguli de alegere a hainelor în sezonul cald, cu ajutorul cărora poţi restabili confortul termic, fără a călca peste canoanele modei. Citește mai jos ce trebuie să porți pe caniculă.

Pe scurt, pune pe piele ţesături uşoare, care permit pielii să respire, precum bumbac, mătase sau lână subţire, evită suprapunerile şi îmbracă-te cât mai simplu. Culorile deschise reflectă lumina, pe când cele închise o absorb, iar orice material care conţine fibră sintetică va deveni un chin.

Detaliind, iată alte câteva informaţii utile pentru zile toride.

Tricoul din bumbac, cel mai bun prieten când temperaturile ajung la 30+

Potrivit, mai degrabă, pentru timp liber şi vacanţe, tricoul este tot mai prezent în garderoba bărbaţilor. Asigură-te că are în compoziţie bumbac 100% şi că nu este prea transparent.

Deşi te-ai putea gândi că o măsură mai mare permite o circulaţie mai bună a aerului şi îţi va oferi senzaţia de răcorire, îţi recomandăm să te nu te abaţi de la a potrivi hainele măsurii tale.

Nick Wooster Sursa: Pintrest

Nick Wooster
Sursa: Pintrest

Dacă ai depăşit vârsta adolescenţei, sfatul nostru ar fi să alegi un tricou polo în locul unuia clasic, imprimat. De asemenea, alternativa tricoului ar putea fi o cămașă din bumbac sau in, cu mâneci rulate şi croi lejer.

Alege cămaşa când vrei să pari un pic mai serios

Pentru a-şi păstra aspectul nonşalant şi foarte cool, mânecile rulate ale unei cămăşi ar trebui să acopere între 50% şi 80% din lungimea braţului.

La un eveniment formal sau la petrecerea prilejuită de căsătoria unor prieteni, colegi sau rude, îţi recomandăm cămaşă cu mânecă lungă. Atunci când petrecerea este în toi, dacă vrei să te alături pe ringul de dans, ai putea descoperi chiar 20% din braţ, prin rularea manşetei.

camasa maneci rulate

Street Style
SURSA: Pinterest

Mai ales la evenimente sau la serviciu, e important să porţi pe sub cămaşă un maiou de bumbac pentru a preveni umezirea hainelor şi pătarea lor. Priveşte maioul mai mult ca un element de confort decât ca pe o sursă de căldură.

Cat despre cămaşile cu mânecă scurtă, deşi există câteva branduri de prestigiu care le-au inclus în colecţiile din vara aceasta, le recomandăm exclusiv pentru vacanţă și timpul liber.

Iar dacă nu ştii când să porţi cămaşa în pantaloni, click aici.

Dacă după concediu ești nevoit să te întorci la sacou…

Vara, sacoul se poartă la serviciu sau la evenimente formale, iar dacă nu vrei să îl resimţi ca pe o sursă de căldură, ţine cont de următoarele sfaturi:

  • sacourile necăptuşite vor crea o mai bună circulaţie a aerului şi vor permite pielii să respire
  • există sacouri de vară cărora le lipsesc întăriturile din zona pieptului sau aceste straturi ce dau formă sacoului sunt realizate din fibre naturale.  Senzaţia purtării unui astfel de sacou în mijlocul verii este reconfortantă
  • tot pentru vară, furnizorii de ţesături au creat lâna destinată vremii călduroase, care este impermeabilă, permite pielii să respire şi chiar conferă senzaţia de răcorire.
sacou vara necaptusit

Un sacou necăptușit este ideal pe timp de vară. Sursa: Tombolini

Respectarea acestor reguli nu necesită şedinţe de cumpărături în magazine cu haine exclusiviste- toate magazinele pentru bărbaţi ar trebui să îţi ofere vestimentaţie potrivită fiecărui sezon, iar inovaţiile se propagă cu viteză în domeniul fashion.

În articolul de mâine vei afla şi alte informaţii utile pentru despre ce să porți când e foarte foarte cald.