Moda pentru bărbați corpolenți. Trucuri de stil care te avantajează!

academia barbatilor

Nu toți ne-am născutul cu trupul lui Adonis, însă există modă și pentru bărbați corpolenți! Au apus demult vremurile în care bărbații mai plinuți erau nevoiți să-și ascundă corpul sub straturi de haine monotone. Astăzi, toate brandurile găsesc soluții de stil pentru orice tip de corp, așa că piese din care să alegi sunt suficiente. Important este să cunoști câteva trucuri de stil pe care să le aplici în favoarea ta.

Mizează pe croielile structurate

Detaliile de croi sunt cele care ajută cel mai mult în cazul bărbaților corpolenți. Un sacou cu umeri falși și talia cambrată va defini formele corpului, mai ales dacă naturii sunt plasați un pic mai jos. De asemenea, un decolteu adânc cu revere șal va crea forma acelui V care alungește vizual silueta.

moda pentru bărbați corpolenți, costum de haine
Sursa foto: Pinterest

Alege tricouri în culori închise

Este cunoscut faptul că negrul subțiază. În completare, putem spune că hainele în culori închise nu fac umbre, astfel că straturile pe care le acoperă vor fi perfect camuflate. Iar această regulă se aplică ideal tricourilor, puloverelor, cămășilor…în general, pieselor pe care le porți în partea de sus. În cazul tău, acestea se comportă ca o bază neutră în jurul căreia îți poți construi ținuta. Așadar, nu ești nevoit să porți negru din cap până-n picioare ca să pari mai slab, ci să-l plasezi inteligent în ținută. Află cum să porți tricoul negru în trei combinații cu stil.

tricou negru
Sursa foto: Pinterest

Tricoul Henley, o opțiune de bază în moda pentru bărbați corpolenți

De obicei, orice decolteu în V creează efecte de alungire și subțiere în zona bustului. Însă pentru a atinge potențialul maxim, ai nevoie de un tricou Henley, într-o nuanță închisă, care transformă (doar, vizual, evident…) grăsimea în mușchi. Nu vei arăta precum Arnold Schwarzenegger dar vei fi mulțumit de imaginea din oglindă.

moda pentru bărbați corpolenți, bluza henley
Sursa foto: Pinterest

Look monocrom cu efect de înălțare

Atunci când ai mai mult volum decât înălțime, e indicat să suplimentezi cu câțiva centimetri pe verticală. Asta nu înseamnă că există vreun tratament minune prin care să mai crești un pic, dar nici că ai nevoie de tocuri precum cele pe care le purta Prince. Însă o iluzie optică ar fi de ajutor. Poartă ținute într-o singură culoare și vei obține efectul de alungire a siluetei. Mergând pe aceleași tonuri de sus până jos vei atrage privirea pe verticală, distrăgând atenția de la proporții.

look monocrom
Sursa foto: Pinterest

Gândește ținutele în straturi

În cazul tău, ținutele stratificate nu sunt menite să creeze volum, ci formă. Optează pentru tricotaje subțiri, jachete Chore și jachete tip cămașă. Aceste piese sunt destul de grele cât să-și păstreze forma și suficient de subțiri ca să nu-ți dea și mai mult volum. Astfel, vei crea formă corpului și vei ascunde, în același timp, surplusurile care te deranjează.

moda pentru bărbați corpolenți, ținute stratificate, jacheta Chore
Sursa foto: Pinterest