Mortal Engines – prima adaptare după romanele lui Philip Reeve

academia barbatilor

Prima ecranizare după cărțile lui Philip Reeve spune povestea unei lumi distopice a viitorului, în care marile orașe mecanizate supraviețuiesc consumând localitățile mai mici. Mortal Engines se bazează pe primul roman din tetralogia cu același nume și ar putea să devină titlul care lansează o nouă serie de filme SF.

Realizatorii The Lord of the Rings și The Hobbit lucrează din nou împreună

Creatorii seriilor de succes The Lord of the Rings și The Hobbit se reunesc în Mortal Engines. De data aceasta, Peter Jackson contribuie ca scenarist, alături de Fran Walsh și Philippa Boyens, lăsând regia în sarcina debutantului Christian Rivers. Colaborarea lor proiectează în viitorul post-apocaliptic o lume desprinsă din epoca Revoluției Industriale, cu efecte speciale pe măsură. Rezultatul impresionează prin imagine, încadrându-se perfect în rândul filmelor steampunk.

Mortal Engines: Londra pe tracțiune devorează alte orașe

În universul filmului, un război-fulger a distrus civilizația în mai puțin de o oră. Supraviețuitorii au reconstruit lumea în jurul marilor orașe, care au devenit mobile, în căutarea resurselor. Acum, metropolele s-au transformat în uriașe mașinării pe roți, care vânează orășele mai mici, într-o stare permanentă de război.

În lupta pentru supremație dintre cetățile prădătoare, Londra este pe punctul să câștige. Arma secretă de care dispune tiranul Thaddeus Valentine (Hugo Weaving) i-ar putea nimici instantaneu pe toți rivalii săi. Dar tocmai când se pregătește să o folosească, o tentativă de asasinat îl aduce în centrul unui alt conflict.

Răzbunarea unei fete misterioase

Enigmatica Hester Shaw (Hera Hilmar) nu se va opri până nu-l omoară pe Valentine. După ce a rămas orfană din cauza lui, fata a trăit singură în sălbăticie, așteptând momentul răzbunării. Alături de banda de proscriși din care fac parte aliații ei Tom Natsworthy (Robert Sheehan) și Anna Fang (Jihae), numai Hester îl mai poate opri acum pe tiran.

În următoarele trei romane semnate de Philip Reeve, povestea lui Hester Shaw continuă iar războiul dintre orașele mecanizate se întețește. Mortal Engines are toate șansele să revină pe marile ecrane în anii următori, ca una dintre cele mai importante serii ale genului fantastic.

Citește și Aquaman – cea mai anticipată premieră a finalului de an