5 motive pentru care orice bărbat ar trebui să poarte costum

academia barbatilor

”Clothes make the man. Naked people have little or no influence on society”.  Apreciem umorul lui Mark Twain și ne permitem să începem pledoaria pentru întoarcerea la costum cu acest citat celebru. Dacă vezi costumul ca pe articolul vestimentar pe care ești obligat să îl porți la serviciu, la nunți sau botezuri, vezi aici 5 argumente care te vor convinge să porți costum mai des. Sau să porți costum. Sau să porți din nou costum.

1. Când porți costum, fiecare moment este o oportunitate

Cu siguranță frumusețea interioară este cea mai importantă. De altfel, cele mai importante lucruri care definesc un bărbat adevărat nu pot fi percepute cu ajutorul văzului. Însă modul în care arăți îți oferă sau anulează șansele de a fi observat.

Pentru a-ți arăta frumusețea interioară, educația sau inteligența, trebuie să porți o primă conversație. Iar pentru a purta o primă conversație este important să trezești interesul. O vestimentație îngrijită și adecvată ocaziei are puterea de a vorbi despre tine înainte ca tu să spui orice cuvânt. Chiar dacă nu ne place să recunoaștem, suntem niște ființe superficiale. Așa că nu-ți limita oportunitățile, poartă un costum cu fiecare ocazie.

costum barbati bleumarin

Sursa foto: Pinterest

2. Un costum care îți vine bine te ajută să te simți mai bine chiar și în cele mai rele zile

Când arăți bine, te simți bine. Chiar dacă ai o perioadă tensionată la serviciu, participi la un eveniment de networking la care nu îți dorești neapărat să fii sau la nunta plictisitoare a unor rude îndepărtate, un costum impecabil te va ajuta să îți păstrezi spatele drept, capul sus și încrederea în sine. Pentru că pur și simplu asta face costumul, te ajută să arăți și să te simți ca un adevărat gentleman.

costume barbati petrecere

Sursa foto: www.dolcegabbana.com

3. Bărbații care poartă costum cunosc mai repede succesul în carieră

Dacă ai purtat costum la interviul de angajare, de ce nu ai face-o și după ce ai obținut postul dorit? A contribuit la succesul tău o dată, posibil să te însoțească până în vârful carierei.

Există și o explicație științifică. The Telegraph a publicat în anul 2015 rezultatul unei cercetări conduse de psihologii de la California State University cu privire la impactul pe care purtarea vestimentației formale, a costumului, o are asupra carierei bărbaților. Subiecții care au purtat costum s-au simțit mai puternici, mai încrezători, lucru care a generat un mod de procesare a informațiilor considerat un atribut cheie pentru reușita în carieră: gândirea abstractă. Persoanele cu gândire abstractă tind să ia decizii de business mai bune pentru că nu reacționează sub impulsul momentului, ci reușesc să vadă imaginea de ansamblu și să nu se lovească de detalii minore.

4. Dacă porți costum, probabil vei avea povești interesante de spus

Cu siguranță ai trăit acel moment în care o liniște apăsătoare s-a așternut peste ceea ce trebuia să fie o conversație interesantă. Discuțiile despre vreme sunt pentru oameni cu idei puține, de subiecte politice îți recomandăm să te ții departe. Însă un costum și accesoriile care îl însoțesc îți oferă atât de multe subiecte de discuție, mai ales în cercuri în care predomină bărbații preocupați de imaginea lor publică. De exemplu, vizită la croitor este o experiența care generează povești pentru că întotdeauna înveți lucruri noi pe care vei simți nevoia să le împărtășești. Iar acestea vor duce către alte subiecte interesante de discuție cu care te vei face remarcat. La noi funcționează.

costume barbati business

Sursa foto: www.zegna.it

5. Costumul te ajută să faci un pas înaintea competiției

Doar unul din bărbații care trăiesc în medul urban poartă costum la serviciu. Departe de noi gândul de a-ți recomanda costumul dacă lucrezi în industrii creative sau într-un birou în care toți colegii poartă haine casual. Însă îți propunem un exercițiu simplu care te va ajuta să îți răspunzi la întrebarea: Ar trebui să port costum la birou astăzi?

Dacă șeful tău te cheamă la o întâlnire neanunțată astăzi sau dacă acel client cu care negociezi de mult timp te anunță că este pregătit să semneze contractul, vei fi îmbrăcat adecvat acestei situații?

Costumul are puterea de a te ridica deasupra normelor sociale, a cotidianului monoton. Poate în blugi și tricou te simți mai confortabil. Poate ți se pare că te integrezi mai bine în context având în vedere că pantalonii din denim însoțiți de un tricou sau o cămașă sunt acceptate în multe medii profesionale. Însă blugii și tricoul nu te ajută să depășești normele sociale, dacă asta îți dorești.

costum barbati gri office

Sursa foto: Pinterest

Hainele pe care le porți nu influențează doar modul în care ești perceput, ci și viziunea asupra propriei persoane și asupra celor din jur, a medului în care lucrezi și trăiești. Dacă până acum ai crezut că succesul în carieră atrage ținute spilcuite, elegante, formale, (și nu invers) poate ar trebui să reconsideri această preconcepție. Iar dacă te gândești la Steve Jobs sau alți vizionari în afaceri cu un stil vestimentar rebel, crede-ne pe cuvânt că sunt doar excepții.

Așadar, dedicăm luna octombrie întoarcerii la costum. Ți-am pregătit o serie de articole cu sfaturi vestimentare care te vor ajuta să eviți cele mai întâlnite greșeli vestimentare ale bărbaților, să alegi și să porți corect costumul și accesoriile care îl însoțesc. Stay tuned to #backtosuit!