Nike Free Flyknit – cea mai ușoară încălțăminte sport

academia barbatilor

Compania de echipament sportiv Nike a lansat pe piață noul model de încălțăminte sport Free Flyknit – cea mai ușoară din categoria sa, dezvoltată pe principiul unei tehnologii revoluţionare fiind confecționat din fire şi fibre textile cu diverse proprietăţi precis folosite pentru a oferi un pantof cu o greutate foarte scăzută, care se mulează perfect pe picior şi a cărui suprafaţă superioară nu prezintă nici o cusătură.

Nike Free Flyknit cântăreşte aprox. 200 de grame, fiind cel mai reușit model pentru alergare. Scăderea greutăţii pantofului este un aspect foarte important pentru alergători, dar Nike nu s-a oprit aici.

nike-free-flyknit-2013-colectie-sport-romania-1

Suprafaţă exterioară a încălțămintei sport este proiectată pentru a se mula pe picior şi creează senzaţia că este parte integrantă a acestuia.

nike-free-flyknit-2013-colectie-sport-romania-2
Nike Flyknit are un design minimalist şi un maxim de eficienţă, iar sursa de inspiraţie a fost feedback-ul primit din partea alergătorilor – dorinţa de a avea un pantof de alergare care să aibă calităţile unui ciorap: să se muleze perfect pe picior şi sportivul să nu îl simtă.

nike-free-flyknit-2013-colectie-sport-romania-6
Cei de la Nike s-au implicat timp de patru ani într-un proces de cercetare a proprietăţilor materialelor pliabile şi a fost nevoie de multe echipe de programatori, ingineri şi designeri pentru a dezvolta tehnologia necesară realizării suprafeţei exterioare a pantofului prin împletirea de fire textile.

nike-free-flyknit-2013-colectie-sport-romania-4

nike-free-flyknit-2013-colectie-sport-romania-5
Rezultatul este precizie inginerească în formă pură –fiecare element component are un singur scop: realizarea unuia dintre cei mai uşori şi confortabili pantofi de alergare produşi până acum de Nike.

[youtube id=”ujGPeJ-tGBM” width=”600″ height=”350″]

Folosind cunoştinţele obţinute în urmă colaborării cu cei mai buni maratonişti ai lumii, Nike a realizat astfel un pantof pentru alergările zilnice, care oferă beneficiile tehnologiei Flyknit alergătorilor de orice nivel.