No Time to Die – primele detalii despre noul film din seria James Bond

Academia Barbatilor

Fanii seriei James Bond se pregătesc pentru un mult-așteptat nou episod, iar realizatorii filmului au dat în sfârșit mai multe detalii despre ceea ce vom vedea în primăvara anului viitor. Nu foarte multe, dar suficiente cât să ne facem o idee despre No Time to Die.

no time to die
Foto: Franco Origlia

Principalul lucru pe care l-am aflat este că pe lista Agentului 007 a apărut un nou răufăcător, în persoana numitului Safin. Rami Malek va lepăda dinții lui Freddie Mercury și va intra în pielea acestui Safin pe care Daniel Craig va trebui să-l elimine. Pentru că, nu-i așa?, întotdeauna filmele cu James Bond sunt despre cum reușește celebrul spion să facă față tuturor personajelor malefice pe care i le scoate jobul în cale.

Avem parte și de un trailer al filmului No Time to Die, din care vedem că în distribuția lui se regăsesc, printre alții, Ralph Fiennes (în rolul M), Christoph Waltz (Blofeld), Anna de Armas (Paloma), Ben Whishaw (Q), Lea Seydoux (Dr. Madeleine Swann) și Jeffrey Wright (agentul CIA Felix Leiter).

Care e povestea filmului No Time to Die

Producătoarea Barbara Broccoli a vorbit pentru Empire Online despre subiectul noului film: „I-am aruncat lui Bond o provocare la un alt nivel. Safin e un super-ticălos. Unul care știe cum să se bage sub pielea lui Bond. O adevărată operă de artă a ticăloșilor”. Așadar, un final glorios pentru ultima prezență a lui Daniel Craig în rolul Agentului 007.

remy malek
Remi Malek. Foto: Nicola Dove / MGM

Avem, cu această ocazie, și un storyline bine definit. În No Time to Die, Bond a renunțat la viața de agent activ, retrăgându-se în Jamaica, pentru a duce o existență liniștită. Evident, liniștea îi este perturbată de prezența vechiului său prieten, agentul Felix Leiter, de la CIA, care îi cere ajutorul. Misiunea este să elibereze un om de știință răpit, care se dovedește a fi mai valoros decât se credea la prima vedere, conducându-l pe Bond pe urmele unui răufăcător misterios, care deține arme periculoase, de ultimă tehnologie.

Pe parcurs, Bond trebuie să-i facă o vizită și vechiului său dușman Blofeld (Christoph Waltz), dar încă nu știm de ce. Și chiar dacă în trailer ni se oferă un pont despre locul în care se ascunde Safin, pare că lucrurile iau o întorsătură de-a dreptul science-fiction, iar sfârșitul lui Bond pare aproape. Pare.

no time to die
Ultimul rol James Bond pentru Daniel Craig

De fapt, e vorba doar despre sfârșitul lui Daniel Craig. Chiar dacă sunt zvonuri care vorbeau despre o prelungire a contractului, No Time to Die chiar va fi a cincea și ultima prezență a actorului în seria 007, lucru confirmat de o declarație de-a sa, făcută în emisiunea The Late Show With Stephen Colbert.

Ce mai știm despre No Time to Die

no time to die

Știm că vom avea parte de câteva automobile iconice produse de Aston Martin. Știm, de asemenea, că este regizat de Cary Joji Fukunaga, care  a mai produs câteva seriale (Mania, True Detective), dar și filmele Beasts of Nation și Jane Eyre.

La cererea lui Daniel Craig, în echipă a fost adusă scriitoarea Phoebe Waller-Bridge, în ideea de a șlefui scenariul scris inițial de Neal Purvis și Robert Wade și upgradat de Paul Haggis. Una peste alta, fanii lui Bond vor mai avea un pic de așteptat: filmul va avea premiera în cinematografe pe 3 aprilie 2020.

Citește și: Aston Martin și-a prezentat vedetele din No Time to Die, noua producție James Bond