Noile costume bărbătești

academia barbatilor

, Fashion

Costumul office, clasic, cu croiala curată, care se așează impecabil pe forma corpului este un evergreen în esență, însă tendințele aduc în actualitate și noi modele, cu croieli mai lejere, noi culori și imprimeuri și, mai ales, noi modalități de a le purta. La noile costume bărbătești, confortul și creativitatea abordării primează, croielile sunt mult mai relaxate, materialele mai prelucrate, mai texturate. Ideea de bază constă în păstrarea definiției și a formei, dar înlocuirea elementelor de conținut. Marea provocare a noilor costume constă în croielile care trebuie să dea formă impecabilă dar să ofere, în același timp, un grad sporit de confort. Mai mult decât atât, pantofii brogue, cravata, batista de buzunar și chiar nici cămașa nu au ce căuta în ținută alături de costumele despre care vorbim. Aici, tendințele de streetwear și sportswear au o puternică influență, ceea ce duce la abordări mai nonconformiste cu trainers sau sneakers, hanorace, tricouri sau pulovere purtate pe sub sacou sau ținute în straturi, eșarfe și chiar bijuterii ca accesorii în completare.

Dar iată care sunt cele mai puternice tendințe în abordarea noilor costume și cum poți să le stăpânești.

Relaxat cu stil, alături de piese sport

Te-ai fi gândit vreodată că o să porți costumul de haine cu hanorac? Ei bine, acum e momentul să ieși din tipare și să mergi pe mâna tendințelor. Atenție, însă! Nu orice costum se pliază pe o astfel de combinație vestimentară. Noile modele potrivite pentru un mix de sportswear și smart casual sunt realizate din materiale mai pline și au croielile mai relaxate. Pantalonii sunt mai scurți, cu manșeta deasupra gleznei, lăsând pantofii și șosetele la vedere. Poți opta și pentru accesorii sport în completarea ținutei, precum o borsetă agățată la gaica pantalonilor.

noile costume bărbătești

Sursa foto: Zara

Nonconformist, cu pulover în loc de cămașă

Sacou purtat peste pulover cu anchior sau cardigan ai mai încercat dar atunci era implicată și o cămașă pe dedesubt. Iar ținuta era una potrivită pentru office. Acum însă, îți propunem o cu totul altă interpretare – costum cu pulover casual, cu imprimeu sau uni și sneakers, într-o ținută de streetwear sau de lounge. Este momentul să încălcăm regulile tradiționale de ținută și să optăm pentru un stil fashion forward, mai relaxat și mai creativ. Pentru a nu avea neplăceri vizuale, păstrează asortarea ton pe ton. Nonculorile pot fi o alegere sigură pentru începători.

noile costume bărbătești

Sursa foto: Zara

Smart casual, cu tricou basic

Nu e prima oară când alegi să porți costum de haine cu tricou. E o tendință accesibilă care se păstrează de ceva vreme. Elementul de noutate îl constituie acum, culoarea costumului. Pentru a accentua nota casual a ținutei, alege costume în culori tari, mai ales în sezonul cald. Și combină cu tricouri simple, în nuanțe solide. Evident, pantofii care merg sunt cei de inspirație sport.

noile costume bărbătești

Sursa foto: Mango

Noile costume bărbătești purtate în straturi

Da, mai mult de două straturi…adică sacou peste cămașă. Pentru o ținută smart, care se potrivește atât la birou, cât și la un eveniment sau la o cină, renunță la combinația clasică în favoarea uneia interesante. Ce-ai zice de o maletă purtată pe sub o cămașă formală descheiată la primul nasture și un costum, toate în tonuri neutre? Adaugă o pereche de pantofi derby și ai obținut o ținută extrem de stilată…chiar și fără cravată sau batistă de buzunar.

noile costume bărbătești

Sursa foto: Zara

Costumul din denim, o opțiune pentru iubitorii de jeans

Denimul este un material destul de exploatat în moda ultimilor ani…și nu numai. Acum, pe lângă diferitele modele de jeans în tendințe, poți alege o un costum complet din denim pentru un look smart casual remarcabil. Croiala pantalonilor este slim, pe modelul pantalonilor chino iar sacoul lejer. Pentru a accentua stilul casual combină cu un pulover uni și adaugă un plus de stil ținutei cu o pereche de mocasini.

noile costume bărbătești

Sursa foto: Massimo Dutti