Noua Mazda 2 – la a patra generație. Lansare și mici detalii

academia barbatilor

, Auto

Japonezii de la Mazda au dezvăluit noua generaţie Mazda2, un model la clasă subcompactă ce preia de la Mazda3, Mazda6 şi CX-5 liniile de design Kodo.

Altfel spus, MAZDA2 a păstrat majoritatea liniilor de pe conceptul Hazumi, pe care marca l-a prezentat la Salonul de la Geneva 2014, devenind astfel unul dintre cele mai atractive autoturisme de pe segmentul subcompact de pe piaţă.

noua-mazda2-lansare-detalii-generatie-2

noua-mazda2-lansare-detalii-generatie-3

Ajunsă la cea de-a patra generaţie, MAZDA2 va avea sub capotă un motor diesel de 1.5 litri – SKYACTIV-D (cu 105 CP şi 250 Nm) şi o variantă pe benzină, 1.5 litri – SKYACTIV-G şi care va fi disponibilă în mai multe versiuni.

noua-mazda2-lansare-detalii-generatie-4

noua-mazda2-lansare-detalii-generatie-5

La interior, modelul vine dotat cu sistemul de conexiune MZD Connect, anunţat ca unul dintre cele mai sofisticate din segment.

noua-mazda2-lansare-detalii-generatie-6

noua-mazda2-lansare-detalii-generatie-7

Totodată, subcompacta japoneză vine şi cu un pachet de sisteme de siguranţă  i-ACTIVESENSE, care ar trebui să asigure cinci stele EuroNCAP.

[youtube id=”1hhRB-f5MtA” width=”600″ height=”350″]

MAZDA2 va debuta oficial pe piaţa din Japonia, în această toamnă, modelul fiind denumit acolo, în mod tradiţional, Mazda Demio, iar în Europa debutul este programat pentru Salonul Auto de la Paris 2014, din luna octombrie.