Noul Audi Q8, un SUV de clasă, elegant și versatil

Academia Barbatilor

Audi și-a prezentat recent cel mai nou model din gama SUV-urilor de lux iar produsul este pe măsura așteptărilor: noul Audi Q8 are un design expresiv, un interior elegant, de dimensiuni generoase, ecrane tactile și navigație de top.

Audi Q8 seamănă într-o oarecare măsură cu Q8 Concept, pe care producătorul de automobile l-a prezentat la Detroit Auto Show. Comparativ cu modelul Q7, noul Audi Q8 este mai lat (2 m), mai jos (1,71 m) și mai scurt (4,99 m), lucru care-i oferă un plus de sportivitate.

audi q8Un element distinctiv, care accentuează atitudinea dominantă a mașinii, emanând un plus de forță, și care se remarcă imediat, este impunătoarea grilă a radiatorului, specifică mărcii, numită Singleframe. Sunt multe detalii care amintesc de modelul quattro original iar designul general întregește această idee.

Farurile LED sunt incluse în dotarea standard, iluminând opțional cu tehnologia DH Matrix LED, care sugerează un caracter digital. Stopurile spate sunt legate printr-o bandă luminoasă, acesta fiind un alt element ce amintește de originalul Audi quattro.

audi q8Bordul mașinii e caracterizat de prezența simbolurilor intuitive ce indică o remarcabilă precizie digitală. Elementul central este afișajul tactil MMI touch response, care, având un design special, se transformă într-o suprafață neagră și unitară, atunci când nu este activ. Sistemul de operare MMI touch response permite accesarea tuturor funcțiilor prin intermediul a două ecrane cu dimensiuni generoase. Cel superior are 10,1 inchi și este utilizat pentru controlul sistemului de infotainment și navigație, în vreme ce ecranul inferior, de 8,6 inchi, este dedicat sistemului de încălzire și de aer condiționat, pentru funcții de confort și introducere de text.

Sistemul integrează o funcție de comandă vocală naturală, care transformă Audi Q8 într-un partener inteligent de dialog. Șoferul își poate lansa liber comenzile iar sistemul de comandă vocală recunoaște unele propoziții, acționând apoi în consecință. De exemplu, dacă ți-e foame, poți pur și simplu să rostești „I am hungry!” iar sistemul va căuta și va returna restaurante din apropiere.

Și în privința sunetului și conexiunilor, Audi Q8 stă perfect, datorită echipării cu Audi phone box și voice over LTE dar și a sistemului de sunet Bang & Olufsen Advanced, care generează pentru toate cele cinci locuri un incredibil sunet 3D, oferindu-ți senzația că te afli într-o sală de concerte.

Audi Q8 este un prieten de nădejde și atunci când vine vorba de parcarea în oraș dar și la manevrele de drum lung. Tempomatul adaptiv, asistentul pentru eficiență, asistentul pentru intersecții, funcția de avertizare la schimbarea benzii de rulare, avertizarea pentru borduri, camerele video de 360 grade, pilotul telecomandat pentru garaj, pilotul pentru parcare și alte funcții de mare efect fac din această mașină visul frumos al oricărui bărbat. Un vis care poate deveni realitate după lansarea Audi Q8, care va avea loc în al treilea trimestru al anului 2018.