Noul Nissan Leaf mai ieftin cu 20% în 2013

academia barbatilor

, Fashion

Intenţia companiei nipone Nissan de a crea o nouă variantă a modelului electric Leaf, mult îmbunătățită și mai puțin costisitoare era cunoscută de ceva vreme, însă acum, la început de 2013, scopul propus a fost pe deplin realizat, urmând a intra pe piaţă cu preţuri începând de la aproximativ 14500 de Euro (inclusiv după ce se scade prima de la stat acordată pentru achiziţionarea autovehiculelor cu propulsie electrică).

Pe lângă preţul cu 20% mai mic decât Leaf 2012, noul automobil electric va veni acum şi cu o tapiţerie schimbată, mult mai spartană decât cea cu care era dotată versiunea precedentă. Ajustarea de preţ făcută de niponi aduce Leaf în prim plan, ca şi concurent direct pentru Chevrolet Volt, poziţionându-l pe cel dintâi ca cea mai ieftină maşină electrică.

Nissan LEAF 2013 este oferit în trei variante de echipare – LEAF S, LEAF SV şi LEAF SL.

nissan-leaf-2013-mai-ieftin-electric-1

LEAF S sau standard include scaune reglabile automate, computer de bord (consumul de energie instantant şi mediu, timpul de conducere, în afara intervalului de temperatură și autonomie), control automat al temperaturii (ATC), consola centrală de stocare și încărcător de 3,6 kW la bord.

nissan-leaf-2013-mai-ieftin-electric-2

Alte echipamente disponibile pentru varianta standard sunt: Nissan Intelligent Key cu Start Push Button, Bluetooth  hands-free, geamuri electrice, închidere centralizată cu funcția de blocare automată la îndepărtarea de autoturism, parbriz cu ștergătoare inteligente (pornesc automat atunci când condiţiile exterioare o impun), radio AM / FM / CD, cu capacitatea de redare MP3 și o priză de 12 volți.

nissan-leaf-2013-mai-ieftin-electric-3

Modelul LEAF SV dispune de jante de 16 inch din aliaj de aluminiu, un încărcător de bord 6.6 kW, cruise control, 6-difuzoare pentru sistemul de sunet, LCD color de 7-inch, Pandora link pentru utilizatorii de iPhone, sistem de navigare CARWINGS și frânare automată.

nissan-leaf-2013-mai-ieftin-electric-4

LEAF SL are scaune cu tapiţerie de, cinci jante de 17-inch din aliaj , port 480V de încărcare rapidă, faruri cu LED-uri ce pornesc automat, lumini de ceaţă, spoiler spate cu celule solare fotovoltaice.

nissan-leaf-2013-mai-ieftin-electric-nou

Noile Nissan LEAF 2013 vor fi dotate cu un motor de 107 CP, iar bateria este litiu-ion. Datorită îmbunătățirilor aerodinamice, modelul trebuie să crească şi la capitolul teste de rezistenţă EuroNcap, însă deocamdată rezultatele nu sunt disponibile.

nissan-leaf-2013-mai-ieftin-electric-6

Caracteristici Nissan LEAF 2013:

–          Model hatchback în 5 uşi;

–          Platformă – Nissan V;

–          Motor electric de 80 kw, 280 Nm;

–          Lungime: 4,445 mm;

–          Lăţime: 1,770 mm;

–          Înălţime: 1,550 mm.

[youtube id=”x8AVke_EA-o” width=”600″ height=”350″]

Cu toate acestea aşteptăm să vedem cât mai curând pe străzi cât mai multe autoturisme electrice, printre care Nissan LEAF cu siguranţă îşi va menţine un loc de top.