Noul Samsung Galaxy Watch Active 2 ți se asortează cu ținuta

Academia Barbatilor

La doar șase luni de la lansarea Galaxy Watch Active, și cu numai două zile înainte de prezentarea noului Note 10, Samsung scoate pe piață Galaxy Watch Active 2, compania sud-coreeană demonstrând tuturor că e gata să spargă orice reguli. Pentru că nu deseori se întâmplă să vedem un sequel în același an.

Active 2 costă mai mult cu circa 80 de euro față de Active 1, dar în mod cert pare o versiune mai bună, care-și merită banii. Pentru că, deși arată oarecum similar, Active 2 are mai multe funcții. Are un senzor nou EKG (care momentan nu este, însă, un dispozitiv medical), un senzor îmbunătățit pentru măsurarea pulsului și un accelerometru. Există și o opțiune LTE și readuce cadranul rotitor pe care mulți l-au apreciat la vechile smartwatch-uri Galaxy. Dar în această versiune vorbim despre o ramă digitală cu răspuns haptic, care o înlocuiește pe cea fizică.

Cel mai nou smartwatch Acrive intră pe piață pe 13 septembrie, chiar înainte de lansarea mult-așteptatului Apple Watch.

Câteva upgrade-uri de design pentru Active 2

Samsung Galaxy Watch Active 2
Foto: cnet.com

Watch Active 2 e un pic mai mare și mai subțire decât Watch Active, dar vine în două versiuni: cea de 40 mm și cea de 44 mm. E în continuare mai compact decât modelul Galaxy Watch, din 2018, pe care Samsung continuă să-l țină la vânzare. De asemenea, Watch Active 2 vine în patru versiuni de culoare: negru, argintiu, auriu și lily gold, ultima înlocuind versiunea verde a modelului precedent. De asemenea, poți alege între o ramă de aluminiu, cu curea de cauciuc, sau o ramă de oțel inoxidabil, cu curea de piele. Una peste alta, din punct de vedere al designului, Watch Active 2 e un smartwatch compact, bine făcut, minimalist și atrăgător.

Cadranul haptic, mai interesant decât cel fizic

Samsung Galaxy Watch Active 2
Foto: cnet.com

Grație noului control digital de pe Active 2, poți răsfoi smartwatch-ul foarte ușor, făcând mișcări minimale. Desigur, poți doar să răsfoiești ecranul, făcând controlul marginal un pic redundant. Dar vorbind despre acesta, cadranul haptic este o noutate care te cucerește din start, click-ul pe acesta având un feedback solid, care-l face să pară real.

EKG, dar când?

Samsung Galaxy Watch Active 2
Foto: cnet.com

Samsung a pus un sistem de electrocardiogramă pe Watch Active 2, care captează bătăile inimii și ritmul acesteia, depistând eventualele aritmii într-un mod relativ similar cu cel de pe Apple Watch 4. Caracteristica nu este însă momentan activă, situația „medicală” nefiind clarificată, așadar deocamdată este inutilă. Dar Samsung face o invitație instituțiilor medicale pentru a o testa și a o documenta, urmând ca la un moment dat, ea să devină activă. Nu se știe, pentru moment, când.

Pe de altă parte, Samsung a trecut de la cele 4-LED-uri din monitorul de puls la un număr dublu, de 8. Există un nou accelerometru, îmbunătățit față de versiunea precedentă. Acesta permite astfel detectarea pulsului mult mai rapid și cu rezultate mai bune.

De asemenea, Samsung a adăugat noi facilități pentru antrenament, inclusiv un „antrenor” de alergare în timp real, care măsoară ritmul.

Modelul LTE are un design din oțel inoxidabil

Modelul LTE Watch Active 2, similar cu alte smartwatch-uri Samsung  cu capacități de comunicații, funcționează de sine stătător în privința apelurilor telefonice și a notificărilor. Aplicații precum Spotify pot fi redate pe smartwatch, via LTE, și este posibil chiar să urmărești clipuri de pe YouTube pe display-ul acestuia, fără ca smartphone-ul să fie activat în vreun fel.

Google Translate e inclus

Samsung a inclus translatorul de la Google pe Watch Active 2, un instrument nou pe smartwatch-urile sud-coreenilor, dar unul care era deja disponibil pe ceasurile Google cu Wear OS. În mod normal, toate lucrurile pe care le face Google Assistant le face mai bine decât Bixby, asistentul proprietar Samsung.

Ceasul se asortează cu ținuta

Samsung Galaxy Watch Active 2
Foto: cnet.com

Samsung a inclus o caracteristică numită „My Style”, care face o fotografie ținutei cu care ești îmbrăcat (cravata, cămașa etc), generând apoi o serie de fundaluri unice, baxate pe culorile pe care le recunoaște în ținută. E o funcțiune care în mod cert va avea mare succes și de la care s-ar putea inspira și alți producători de smartwatch-uri.

Aplicațiile folosesc un unic sign-in

Watch Active 2 utilizează sistemul de operate Tizen OS, de la Samsung, beneficiind de magazinul de aplicații Samsung, separat de Google Play Store. Cu mici îmbunătățiri pentru acest model. Samsung nu-ți mai cere să te înregistrezi pentru fiecare aplicație ce rulează pe smartwatch, câtă vreme ești deja înregistrat pe smartphone.

Citește și: Când smartwatch-ul devine prea deștept – Garmin fenix 5x Plus