Noul Xiaomi Mi Note 10 Pro are 6 camere și un senzor de 108 MP!

Academia Barbatilor

Producătorii de smartphone-uri par a nu avea limite. A fost prezentat oficial noul Xiaomi Mi Note 10 Pro, primul smartphone al companiei din China care beneficiază de fabulosul senzor de imagine de la Samsung, ce are nu mai puțin de 108 MP. Și lucrurile nu se opresc aici: pe spatele acestui monstru se află 5 camere foto/video, la care se adaugă cea frontală.

Xiaomi Mi Note 10 Pro

Șase camere, raiul fotografilor

Xiaomi Mi Note 10 Pro (împreună cu fratele Xiaomi Mi Note 10) poate fi definit, așadar, drept un smartphone „penta”. Detaliind un pic, cele cinci camere de pe spate au următoarele caracteristici:

  • O cameră principală, de 108 MP, wide-angle
  • O cameră de 12 MP, 2x telephoto
  • O cameră de 5 MP, 5x super-telephoto
  • O cameră de 20 MP, ultra-wide, cu un câmp de 117 grade
  • O cameră macro, de 2 MP, cu abilități de close-focus de până la 2 cm
Xiaomi Mi Note 10 Pro

A șasea cameră, cea frontală, aflată în „moțul” sub formă de lacrimă, are o rezoluție de 32 MP. Recapitulând, avem 6 camere pe un singur smartphone, între care două sunt telephoto, iar senzorul de pe cea principală e mai mare decât cel de pe un super-aparat foto, precum Fujifilm GFX 100, în ciuda faptului că e de 15 ori mai mică.

Desigur, vedeta acestui smartphone este tocmai acest senzor de imagine, de 108 MP, dezvoltat în colaborare cu Samsung, și care se numește, oficial, Samsung Isocell Bright HMX. Senzorul folosește un design „tetracelular” quad-bayer, care de cele mai multe ori combină blocuri de patru pixeli într-unul singur. Poți reface un „mozaic” pentru fotografii de 108 MP, dacă le oferi suficient de multă lumină, dar de cele mai multe ori fotografiile realizate cu el vor avea „doar” 27 MP, o dimensiune mlt mai… prietenoasă.

Senzorul își făcuse debutul deja într-un smartphone-concept al companiei – Mi Mix Alpha 5G -, iar acum e prezent și pe smartphone-ul cu penta-cameră Mi Note 10 – versiunea pentru Europa a modelului CC9 Pro. Iar zvonurile vorbesc despre faptul că va fi încorporat și în viitorul Galaxy S11.

Specificațiile sunt una, iar performanța e alta. Doar că testele de start făcute cu noul Xiaomi Mi Note 10 Pro arată rezultate impresionante, care așează senzorul pe primul loc în clasamentele prestigiosului site DxOMark.

Display bun, procesor decent

Xiaomi Mi Note 10 Pro

Dar nu doar camerele fac din Note 10 Pro un smartphone de top. Designul telefonului e mult îmbunătățit, față de versiunea anterioară (Mi 9), acum beneficiind de un display curbat, de 6,47 inci, cu o rezoluție de 2340 x 1080p. Unul dintre cele mai simetrice designuri de pe piață, care continuă la interior cu un procesor Snapdragon 730G, foarte prietenos cu jocurile, „responsabil” pentru tot ce se întâmplă cu acest smartphone. Nu e chiar cel mai rapid procesor de pe piață, dar e unul dintre cele mai folosite la nivel înalt.

Xiaomi Mi Note 10 Pro impresionează și cu bateria de 5260 mAh, care e capabilă de încărcare rapidă, la 30W. Midnight Black, Glacier White și Aurora Green sunt cele trei variante de culoare în care vine telefonul.

Versiunile echivalente Xiaomi CC9 Pro și Pro Premium se vând deja în China, la prețuri care pornesc de la 400 $ pentru modelul de bază, cu 6 GB de RAM și capacitate de stocare de 128 GB. În Europa, Xiaomi Mi Note 10 Pro, care vor fi disponibile în curând, vor costa 649 euro (prețul lui Mi Note 10 va fi 549 euro).  

Citește și: 7 lucruri despre noile Google Pixel 4 și Google Pixel 4 XL