O nouă bestie va domina șoselele: Ferrari SF90 Stradale

Academia Barbatilor

Ferrari și-a dezvăluit recent cea mai nouă creație, care înglobează eforturile companiei înspre mașinile electrice, dar care reprezintă, totodată, cel mai puternic road car produs de constructorul italian: Ferrari SF90 Stradale.

Supercarul este primul hibrid Ferrari și are parte de un motor V8 electric, care produce 986 CP, permițând ajungerea de la 0 la 100 km/h în numai 2,5 secunde. La toate acestea se adaugă o viteză maximă de 340 km/h. Motorul e acompaniat de o cutie de viteze în 8 trepte și o tracțiune pe toate cele patru roți. Autonomia de distanță parcursă exclusiv pe parte electrică este de până la 20 km.

O altă premieră este ceea ce Ferrari numește RAC-e, prima osie frontală complet electrică, una care ajută controlul cuplului motorului. Caroseria SF90 Stradale este realizată printr-o tehnologie muti-material, care permite administrarea greutății suplimentare a noii arhitecturi hibrid.

Clienții vor putea alege între modelul standard și unul de tip Assetto Fiorano, care dispune de absorbanți de șocuri, dar și upgrade-uri din fibră de carbon și titaniu, care asigură o economie de greutate de până la 30 kg, un spoiler pe spate din fibră de carbon și pneuri Michelin Pilot Sport Cup2.

Prețul pentru SF90 Stradale nu a fost încă anunțat, dar este de așteptat ca livrările să înceapă în primele luni ale anului 2020.

Citește și: 7 super-mașini sub 100.000 $, la care poți visa