Cele mai surprinzătoare obiceiuri sexuale din istorie, care au dat naștere la adevărate tendințe

Academia Barbatilor

Cum acționau strămoșii noștri atunci când doreau să facă lucrurile mai interesante la întâlnirile lor de amor? Vei fi surprins de ingeniozitatea și bizaritatea câtorva obiceiuri de natură erotică din trecut, care te vor face să te gândești cât de ciudată era dragostea pe vremuri, dar care au dat naștere la adevărate tendințe sexuale, foarte populare.

Egiptul antic (3100-332 î.Hr.): Rujul, invitație la sex oral

obiceiuri sexuale

Egiptenele, primele femei care și-au făcut buzele roșii. Foto: Pinterest

Sexul oral a fost practicat în majoritatea societăților din antichitate, el fiind considerat distractiv. Dar egiptenii antici au fost ceva mai fascinați de această plăcere decât alții. Atât de mult, încât unul dintre cele mai importante mituri ale lor se centrează în jurul unei felații făcute asupra unui penis din lut, acțiune care îl readuce la viață pe zeul Osiris.

Entuziasmul egiptenilor pentru sexul oral a dus la apariția unei adevărate pietre de temelie a femeilor din societatea modernă: rujul. Egiptul antic a fost prima societate în care oamenii au purtat machiaj. Iar entuziasmul egiptenilor pentru machiaj și sex oral s-a extins atunci când curtezanele egiptene și-au făcut cunoscută priceperea orală prin colorarea buzelor – o practică evoluată în ziua de azi în purtarea apreciatul ruj roșu.

Roma antică (753 î.Hr. – 476 d.Hr.): Eliminarea impotenței prin evitarea salatei

În Roma Antică, bărbații se fereau de salată

Credința în mâncare afrodisiacă era comună în multe culturi antice, inclusiv în cea romană. Și nu poți crede că unele alimente te excită, fără să susții că altele au efectul opus. Prin urmare, romanii erau de părere că anumite alimente sunt pur și simplu anti-afrodisiace. Și în special salata, față de care erau extrem de suspicioși, având credința că aceasta ar putea face bărbații impotenți. Astfel, bărbații romani aveau tendința de a evita alimentele verzi. De aici, putem presupune că asta a condus la o lipsă teribilă de fibre în dieta lor.

Evul Mediu Europa (400-1400): Dragoste la distanță

obiceiuri sexuale

Cavalerismul în amor, specific Evului Mediu. Foto: Pinterest

Evul Mediu nu a fost o perioadă prea bună pentru sex. Biserica avea reguli foarte restrictive cu privire la persoanele cu care să întreții relații sexuale. Iar dacă ai fi fost împotriva oricăreia dintre aceste reguli – de la relațiile cu persoanele de același sex până la a face sex cu partenera în ziua de duminică – erai sever pedepsit, uneori chiar cu moartea.

Și totuși, nu poți opri oamenii să facă ceea ce își doresc, oricâte reguli nebune ai impune, așa că oamenii din Evul Mediu au continuat să facă sex. Dar restricțiile privind sexul – precum și schimbarea ideilor despre cum ar trebui să fie căsătoriile (aranjate de familii sau din proprie alegere) – au dus, la sfârșitul secolului al 9-lea, la crearea unui concept numit „dragoste cavalerească”.

Dragostea cavalerească se manifesta între două persoane care nu erau căsătorite una cu cealaltă, dar care erau căsătorite cu alte persoane. În mod tipic, femeia era de viță nobilă, fiind angajată într-o căsătorie aranjată de familia ei; iubitul ei era un trubadur, un cavaler sau un artist. Bărbatul își exprima sentimentele pentru femeie în cântece sau poezii, sărbătorind legătura lor emoțională pe care erau condamnați să nu și-o exprime pe deplin prin căsătorie.

Deși declarațiile constante de iubire veșnică erau foarte prezente, rareori era implicat și sexul. Dragostea cavalerească a fost precursoarea a ceea ce numim astăzi „înșelarea emoțională”. Dar, fiind o temă foarte prezentă în artă și divertisment, iubirea cavalerească a schimbat multe idei populare despre dragoste și romantism. Multe dintre teoriile care se regăseau în acest tip de iubire (cum ar fi faptul că „suspiciunea iubirii generează gelozie și, prin urmare, intensifică dragostea” și „gândul la cel iubit nu dispare niciodată din mintea celui care iubește cu adevărat”) sunt încă populare printre adolescenți, adulți imaturi și… personaje din romane.

Epoca puritană – Statele Unite ale Americii (1500-1700): Fă-o oriunde și oricând poți

obiceiuri sexuale

Puritanii adorau să facă sex. Foto: Pinterest

În ciuda lucrurilor pe care le-ai auzit în legătură cu ei, puritanii făceau sex. Mult. Unele estimări presupun că una din trei mirese puritane rămâneau însărcinate chiar în ziua nunții lor.

Cu toate că acest lucru sună șocant, puritanul obișnuit era foarte avansat din punct de vedere sexual. Și deschis la o grămadă de lucruri, unul dintre acestea fiind sexul în public. Să faci sex pe câmp, în pădure sau pe acoperiș făcea parte din normalul vieții puritane. La fel stăteau lucrurile și cu sexul în toaleta din curte, pe verandă sau într-o încăpere în care erau prezenți alți oameni. Dar asta nu se întâmpla din cauză că puritanii erau depravați. Doar că nu era atât de mult spațiu privat în interior, ceea ce a făcut ca sexul în public să devină o adevărată necesitate.

Epoca victoriană (1837-1901): Vibratoare cu prescripție de la medic

obiceiuri sexuale vibrator

Foto: imdb.com

Sexualitatea din perioada victoriană a devenit un subiect fierbinte atunci când s-a descoperit ideea conform căreia femeile acelor vremuri, diagnosticate cu „isterie” (practic, orice problemă de sănătate, de natură fizică sau psihică) erau tratate de medici prin inducerea unui orgasm, cu ajutorul un vibrator. Unii istorici afirmă că percepția noastră cu privire la vibratoare și isterie este confuză și că, de fapt, medicul victorian Morton Granville a inventat primul „masaj motorizat” pentru a trata mușchii pelvieni, și nu pentru alte „afecțiuni”.

Care este adevărul? Femeilor victoriene li se prescriau sesiuni de masturbare așa cum medicii de astăzi prescriu unguent pentru picioare? Nu se știe cu siguranță. Dar un lucru e sigur: vibratoarele (sau mai degrabă „aparatele de masaj personale”) au fost inventate în era victoriană. Iar pentru asta, femeile trebuie să le mulțumească strămoșilor noștri victorieni, oricum ar fi fost ei. Iar dacă vrei să afli mai multe în legătură cu invenția vibratoarelor, uită-te la filmul Hysteria, care lămurește mai multe aspecte.

Anii ‘70: Căsătoriile deschise

obiceiuri sexuale

Foto: Pinterest

Deși anii ’60 sunt considerați ca fiind perioada care a popularizat iubirea liberă și sexul premarital, lucrurile nu stau chiar așa. Sexul premarital era deja destul de popular, iar ideile care țin de poligamie s-au cimentat în imaginația publică în următorul deceniu. Cultura pop mainstream din anii ’70 a susținut adesea în mod deschis sexul poligam, chiar și pentru cuplurile deja căsătorite, care au fost anterior monogame.

În 1972, cartea Open Marriage, scrisă de Nena și George O’Neill, a devenit un bestseller internațional. A fost prima opinie publică în care se susținea angajamentul emoțional fără prezența monogamiei. Multe persoane au urmat mișcarea și au experimentat-o, ceea ce a dus la petreceri în care cuplurile făceau schimb de parteneri, precum și la cluburi de swingeri, centrate pe aceeași idee, precum celebrul Plato’s Retreat, din New York City, deschis în 1977. Deși această epocă a experimentelor este văzută ca un pas în direcția greșită, ea a deschis ușa pentru abordările din ziua de azi în legătură cu poligamia.

Citește și despre 5 culturi cu obiceiuri de împerechere bizare