Oficiul de Turism al Austriei anunţă o iarnă plină de poftă de viaţă

academia barbatilor

, Sport, Travel

Austria rămâne alegerea preferată a românilor, pentru care sporturile de iarnă şi magia sărbătorilor au devenit sinonime cu această țară. Oficiul de Turism al Austriei inaugurează noul sezon de schi pe data 18 octombrie, în Promenada cu o aventură ca în Alpi!

„Pe 18 octombrie aducem bucureştenilor atmosfera unică din regiunile de schi austriece, în Promenada Mall, unde îi invităm să participe la cea mai mare vânătoare de comori din toate vacanţele de până acum: board games cu multe premii, 8 ore de aventuri pe schi, trupe care vor cânta muzica austriacă, activităţi şi ateliere creative pentru copii, iar spre seară încheiem în atmosfera tipică de apres-ski ca pe pârtiile din Alpi cu jonglerii şi acrobaţii într-un Cocktail Show. Iarna în Austria este atât de specială, datorită diferitelor sale faţete, iar acest lucru ne dorim să-l recreăm şi în acest weekend”, a declarat Gabriele Lenger, Directorul Oficiului de Turism al Austriei.

oficiu-turism-austria-gabriele-lenger-3

Michael Manhart, recunoscut pentru pionieratul şi invenţiile tehnologice precum primul tun de zăpadă realizat în Austria, sistemul controlat prin unde radio care detonează avalanşe şi diferite îmbunătăţiri aduse telescaunelor, inclusiv sistemele de protecţie pentru copii, a insistat în cadrul conferinţei de presă asupra grijii pentru mediul înconjurător pe care austriecii o acorda pârtiilor de schii şi metodelor de prevenţie împotriva riscului de avalanşe.

Weekend-ul este încununat de surprize la Mall Promenada, gazda evenimentului „O iarnă plină de pofta de viaţă”, unde vizitatorii se vor putea bucura de oferte speciale şi promoţii în magazine de până la 30%.

oficiu-turism-austria-christina-ruhfass-2

Austriecii au o relaţie deosebit de afectuoasă cu iarna, iar această bucurie se face simţită în toate regiunile. Pentru iarna 2014, Oficiul de Turism al Austriei recomandă o vacanţă în staţiunile de schi din Austria unde diversitatea se regăseşte în satele idilice pentrucei care caută liniştea, dar şi locurile pline de viaţă pentru amatorii de apres-ski.

Regiunea Tirol – schi şi distracţie în inima Alpilor

Indiferent dacă sunteţi începători sau avansaţi, Tirol este land-ul unde schiul este la superlativ. Peste 70 de staţiuni de schi şi aproape 5.200 km de părţii ce includ toate gradele de dificultate, aşteaptă să fie descoperite şi explorate alături de spaţiile recreative post-schi recunoscute pentru atmosferă prietenoasă.

Înconjurat de panorama impresionantă a Alpilor, Tirol este denumit şi tărâmul dintre munţi”, iar regiunile acestui land au pentru fiecare gust o ofertă potrivită – începând cu traseele teleferice şi pârtiile nocturne din Zillertal, până la Alpii Kitzbühel cu peste 1000 km de zone schiabile şi Ötztal, singura staţiune din Austria care oferă posibilitatea de a schia pe 3 piscuri de 3000m altitudine.

Indiferent de alegere, ofertele turistice încep de la 350 euro/persoană pentru 7 nopţi cazare în Kitzbühel cu abonament AllStarCard pentru 6 zile de schi şi până la 484 euro/persoană în Ötztal pentru 5 nopți cazare, 4 zile abonament de schi inclusiv KeyCard şi intrare în complexul termal Aqua Dome. Pentru mai multe detalii despre ofertele de iarnă în regiunea Tirol, vizitaţi www.austria.info

oficiu-turism-austria-3

Innsbruck – când sporturile de iarnă întâlnesc spiritul sărbătorilor

Deşi este locul unde delicatesele austriece, feeria Crăciunului şi târgurile de sărbători sunt la ele acasă, Innsbruck este renumit în primul rând pentru ofertele variate pentru sporturile de iarnă şi alegerea preferată a turiştilor, inclusiv cei din România.

Încă de la deschiderea sezonului de iarnă, capitala cosmopolită a Alpilor este învăluită în aroma sărbătorilor, iar cele 9 staţiuni de schi şi zonele de apres ski îşi întâmpină vizitatorii cu aventuri de iarnă pe pârtiile olimpice sau în snowpark-ul din Nordkette.

Începând cu 369 euro/persoană vă puteţi bucura de cazare de minim 4 nopţi la demipensiune, cartela de schi OlympiaWorld pentru 9 domenii schiabile: Axamer Lizum, Patscherkofel, Muttereralm, Nordkette, Rangger Köpfl, Kühtai, Schlick 2000, gheţarul Stubai, Glungezer şi transportul cu autobuzul către acestea. Pentru oferte detaliate în Innsbruck vizitaţi www.austria.info.

oficiu-turism-austria-info-5

Basmele de iarnă încep în Salzburg

Iarna în oraşul lui Mozart este o adevărată sărbătoarea a iernii! Pieţele şi clădirile istorice devin gazdele renumitelor Târguri de Crăciun cu tradiţie de peste 500 de ani şi sunt inundate în miros de vin fiert şi castane prăjite ce străbat Domul din Salzburg şi Palatul Residenz. Pentru cei dornici de aventură,  plimbările în zone ca Radstadt/ Altenmarkt/ Zauchensee oferă peisaje de neuitat, dar şi 120 de km de piste cross-country de schi.

Se spune că o parte din sufletul austriecilor se regăseşte în munţi, tocmai de aceea cărările alpine şi pârtiile de schi sunt locul unde turiştii şi localnicii se întâlnesc pentru a trăi experienţa autentică austriacă, unde muntele înseamnă viaţă. Oficiul de Turism al Austriei inaugurează deschiderea sezonului de iarnă pe data de 18 octombrie la Promenada unde destinaţiile de poveste ale Austriei vor prinde viaţă în 8 ore de aventuri, multe premii şi un aprés-ski party ca pe pârtiile din Alpi.