OnePlus 6, un smartphone de top la un preț rezonabil

Academia Barbatilor

Într-o perioadă în care piața smartphone-urilor de top e dominată de produsele Samsung, Huawei și Apple, există companii care se străduiesc să ajungă la nivelul rivalilor prin lansarea unor device-uri excelente. Una dintre acestea este compania OnePlus, cu sediul în China, care tocmai a venit pe piață cu OnePlus 6, un smartphone ce se ridică la înălțimea pretențiilor.

oneplus 6OnePlus a fost dintotdeauna una dintre companiile „indie”, poziționându-se pe segmentul premium. Iar OnePlus 6 continuă acest trend într-o epocă dominată de produsele de gamă superioară, care costă 1000 de euro. Un display AMOLED de 6,28 inci și un procesor cu performanțe de nivel înalt – iată care sunt principalele argumente ale acestui device care în România pleacă de la un preț de 2600 lei (pentru varianta cu 64 GB). Jumătate cât iPhone X iar diferențele trebuie să le cauți cu lupa, de multe ori fiind în favoarea lui OnePlus.

Cu ce ne mai desfată acest smartphone? Am vorbit deja despre displayul enorm, luminos, colorat și clar, cu unghiuri de vizualizare foarte bune. Nu vorbim despre rezoluțiile modelelor de top Samsung, dar nici departe nu suntem. Pe spate, telefonul are o sticlă curbată, disponibilă în finisaje mate sau de tip oglindă, cu margini de metal polișate, care dau o senzație aparte atunci când îl ții în mână.

Procesorul lui OnePlus 6 este un octa-core Qualcomm Snapdragon 845 iar în interior se mai găsesc 6 sau 8 GB de RAM, cu un spațiu de stocare de 64, 128 sau 256 GB. Sistemul de operare este OxygenOS, bazat pe un Android 8.1 iar când vine vorba de camerele foto, practic unul dintre principalele lucruri la care ne uităm, mai nou, acestea sunt în număr de trei: 16 MP + 20 MP pentru cele din spate și 16 MP pentru camera frontală. Telefonul cântărește 177 grame și are dimensiunile de 155,7 x 75,4 x 7,8 mm.

OnePlus 6 filmează 4k, în super slow motion (720 fps). Camera foto e un mare pas înainte față de variantele precedente iar fotografiile rezultate sunt foarte bune, cu multe detalii, cu o iluminare excelentă. Și cu un progres evident și în privința celor realizate în condiții de lumină slabă. Nu se ridică la nivelul celor făcute de Huawei P20, Google Pixel 2 sau Samsung S9 dar nici nu ți-e rușine cu ele, ba dimpotrivă.

Să mai adăugăm și că OnePlus 6 este rezistent la apă (în anumite condițiie – nu poți face chiar scufundări cu el) și avem un tablou suficient de bun asupra unui smartphone de clasă, care va fi în mod cert una dintre vedetele anului 2018.