Pălăria din fetru – un must-have al sezonului toamnă-iarnă

academia barbatilor

Nu lăsa lunile reci să-ți strice buna dispoziție, ci mai bine caută o pălărie din fetru care să-ți protejeze capul. Asta nu înseamnă că trebuie să-ți sacrifici mult timp liber, mai ales că găsești online o mulțime de variante.

Ne amintim adesea că atunci când eram copii, părinții noștri insistau să purtăm un fes pe cap atunci când vremea se răcea, iar explicația este una foarte simplă – o mare parte din căldura corpului se pierde la nivelul capului.

palarie-barbati-toamna-iarna-eunomia-tonak-2Pălăriile bărbătești pentru sezonul toamnă-iarnă sunt realizate cu materiale de înaltă calitate, punând la dispoziție o multitudine de stiluri, cu căptușeală interioară, și care sunt rezistente inclusiv la intemperii, tot mai frecvente în această perioadă a anului.

palarie-barbati-toamna-iarna-eunomia-tonak-3

Modele de pălării din fetru 

Pălăria din fetru este un must-have mai ales în ultimii ani, cu atât mai mult cu cât sunt disponibile într-o varietate de stiluri. Cu toate acestea, înainte de a alege un stil (sau mai multe stiluri – nu e nimic în neregulă să aveți o colecție de mai multe pălării diferite în dulap), trebuie să cunoști unele reguli privind aceste accesorii vestimentare bărbătești:

  • modelele în culori închise pot fi purtate cu orice ocazie;
  • pălăriile care acoperă urechile sunt considerate mai puțin formale decât pălăriile care le lasă descoperite;
  • cele stil – fedora, homburg, bowler etc. sunt mai formale decât șepcile sau alte modele casual;

Este de preferat să ai două modele diferite, una pe care să o porți când mergi la serviciu și alta pe care să o iei când ieși la o întâlnire, după-mesele în oraș.
palarie-barbati-toamna-iarna-eunomia-tonak-4

Modelul de pălărie Fedora

Fedora a devenit foarte populară printre bărbați atunci când Prințul Edward a purtat acest model cu boruri în anii 1920, iar ulterior au fost folosite timp de decenii pentru a proteja capul purtătorului de vremea imprevizibilă din timpul lunilor friguroase.

palarie-barbati-toamna-iarna-eunomia-tonak-5Pălăria este confecționată din fetru moale și a cunoscut diferite lățimi ale borului, în ultimii ani fiind în tendințe pe străzile capitalelor vestice – domnii eleganți combinând diverse ținute vestimentare astfel încât aceasta să se potrivească stilului personal.

Astfel, pentru a ieși din anonimat și a fi apreciat drept o persoană stilată, folosește o astfel de pălărie pentru a adăuga o notă distinctăși un farmec aparte ținutei tale.

palarie-barbati-toamna-iarna-eunomia-tonak-6

Totodată, modelul de pălărie Fedora tinde să se potrivească foarte bine cu forme mai rotunde ale fețelor bărbaților, creând iluzia de lungime. Dacă acest lucru este valabil pentru tine, amintește-ți doar să nu porți modele cu boruri prea largi, întrucât acestea fac ca fața să pară mult mai mică.

palarie-barbati-toamna-iarna-eunomia-tonak-7Indiferent de ce stil de pălărie de fetru decizi să adaugi la colecția ta în această toamnă/iarnă, amintește-ți să-ți asortezi garderoba existentă pentru a se adapta cât mai bine stilului personal. Îți recomandăm să optezi pentru ceva neutru și atemporal, un model de pălărie pe care să-l porți atât dimineața până la serviciu, cât și seara, la o plimbare de week-end prin parc.

Citește și despre pălăriile bărbătești și misterele din spatele lor