Pălăria pork pie pentru bărbați, un statement al modei

academia barbatilor

Datorită formei sale unice și popularității pe care a câștigat-o în rândul artiștilor de jazz, în special, pălăria pork pie pentru bărbați a devenit un hit al modei, alături de modelele fedora și trilby.

Pork pie a început să iasă în evidență pe la sfârșitul secolului al XIX-lea, în Marea Britanie, dar a devenit populară în anii 1920, după ce actorul Buster Keaton a purtat-o în mai multe filme în care a jucat. Se pare că acesta ar fi cumpărat 20 sau 30 de pălării odată pentru a le transforma în semnul distinctiv al stilului său. Mai târziu, artiști de blues și jazz, precum Lester Young, au condus la identificarea pălăriei pork pie ca o pălărie a artiștilor de jazz. Astăzi, pork pie este încă populară în rândul artiștilor precum Burno Mars, fiind un accesoriu classy și modern.

pălării bărbați, pălărie bărbați, pălărie pork pie bărbați, pălărie pork pie lână

Sursa foto: Pinterest

pălării bărbați, pălărie bărbați, pălărie pork pie bărbați, pălărie pork pie paie

Sursa foto: Pinterest

Această pălărie se caracterizează printr-o formă scurtă, compactă, cu boruri înguste și calota bombată. Termenul pork pie provine tocmai de la această formă asemănătoare cu forma pe care o are celebra plăcintă cu carne de porc din zona Melton Mowbray din Marea Britanie.

Cine poate să poarte pălăria pork pie

În primul rând, atunci când alegi o pălărie trebuie să ai în vedere forma feței. Pălăria pork pie se potrivește cel mai bine fețelor cu formă ovală. Cei cu fețele rotunde sau pătrate ar fi bine să o evite. De obicei, borurile pălăriei trebuie să depășească linia obrajilor, de aceea borurile scurte ale pălăriei pork pie nu arată bine alături de fețele rotunde sau pătrate. Având coroana mai scurtă decât fedora sau trilby, pork pie se potrivește bărbaților înalți, care nu mai au nevoie de centimetri în plus deasupra capului.

pălării bărbați, pălărie bărbați, pălărie pork pie bărbați

Sursa foto: Pinterest

Cum să porți pălăria pork pie pentru bărbați

Modul corect de a purta această pălărie este direct pe vârful capului, dar o poți purta și înclinată fie pe spate, fie pe frunte, pentru un pic de mister. În variantă de paie sau cu textură de lână, această pălărie completează ținute smart sau casual. O poți purta cu blazer și chinos la fel de bine cum o poți purta cu jeans și jachetă de inspirație biker. Cele din paie sunt perfecte pentru vară, în timp ce modelele din lână sunt indicate în ținutele pentru sezonul rece.

pălării bărbați, pălărie bărbați, pălărie pork pie bărbați

Sursa foto: Pinterest