Pălării bărbătești și misterele din spatele acestora

academia barbatilor

, Fashion

Pălăriile au evoluat pentru a deveni accesorii atemporale care încă se potrivesc stilului și garderobei bărbatului modern, fiind percepute ca un semn de distincție și promovând ideea de eleganță absolută. La modul universal, pariind pe versatilitate și acoperind un spectru larg de stiluri, pălăriile pot fi transformate cu ușurință, fără niciun efort, în accente originale, completând o ținută cu final inspirat.

Într-adevăr, pălăria a cunosc declinul în jurul anilor ‘50-‘60. Unii sunt de părere că președintele american John F.Kennedy a “ucis” industria pălăriilor în ziua în care și-a făcut apariția la inaugurarea președinției fără pălărie pe cap. Acest fapt a fost apoi catalogat drept un mit, deoarece președintele purta în acea zi o pălărie, dar a dat-o jos înainte de începerea ceremoniei. Alții spun că automobilele și mijloacele de transport în comun au pus capăt acestei mode. Oamenii, nemaifiind nevoiți să circule pe jos, au considerat că nu mai este nevoie să poarte pălării. Să fi fost acestea motivele, nu știm cu exactitate, opiniile fiind destul de împărțite.

palarii-barbatesti-eunomia-modele-tonak-2

Dar cu toate acestea, pălăria este menită pentru o revenire completă. Știi cu siguranță că un obiect vestimentar este cu adevărat o tendință atunci când o vezi peste tot pe covorul roșu. Asta se întâmplă acum cu pălăriile, fiind prezente peste tot anul acesta. Asistăm astăzi la renașterea ei și trebuie să o primim așa cum se cuvine.

palarii-barbatesti-eunomia-modele-tonak-3

Ar trebui să poarte bărbații pălării? Răspunsul este da. La fel cum istoria se repetă, așa se repetă și stilul. Bunicii nu mai sunt singurii care o poartă. În viziunea lui Grigore Lese, ”un bărbat este elegant atunci când poartă o pălărie, pentru că pălăria îi accentuează bărbăția. E o întreagă lume sub pălărie. Sunt atât de elegante, și în același timp, atât de funcționale. Pot să-ți protejeze părul, pielea și ochii de razele soarelui, îți pot ține de cald în lunile de iarnă. Mai pot, de asemenea, să îți ascundă chelia, întărindu-va în mod sigur încrederea în șine, motiv pentru care și Frank Sinatra, un împătimit al pălăriilor, a început să poarte. Puțini oameni iubesc pălăriile sau le poartă mai bine decât Sinatra. El jongla mereu cu ideea de a înclină pălăria astfel încât să transmită atitudini diferite. Iată cum își reflectă starea de spirit: pălăria împinsă puțin spre spate că să pâră mai deschis și mai accesibil, înclinată spre față, aproape de ochi pentru a părea misterios și ridicată cu 2 centimetri mai sus decât linia ei dreaptă pentru a proiectă o atitudine de om de afaceri.

palarii-barbatesti-eunomia-modele-tonak-4

Bărbații de astăzi încă poartă pălării, dar se limitează cel mai adesea la modele clasice. Nu este nimic în neregulă cu asta, dar există multe alte opțiuni. Pentru modele de vară, pălăriile de paie, fedora sau panama sunt alegerea perfectă pentru un look sofisticat. Iarnă, nimic nu o să te protejeze mai bine decât cele din lâna, păr de iepure sau castor.

Pălăriile nu s-au modificat foarte mult în ultimii ani. Mai mult, ceea ce purtăm în prezent reprezintă doar o “reeditare” a celor purtate în anii ‘60-‘70.

palarii-barbatesti-eunomia-modele-tonak-5

Să nu se mai schimbe deloc modă în ceea ce privește pălăriile? Ne îndoim de asta și așteptăm cu nerăbdare următoarele creații. Până atunci însă, dacă încă mai cauți modele care te definesc cel mai bine,s-ar putea să avem noi soluția.

EUNOMIA SRL este de mai bine de 10 ani parteneră de încredere a uneia dintre cele mai mari fabrici de pălării din lume, Tonak, din Republică Cehă. Întotdeauna în acord cu tendințele de moment, Tonak creează cele mai inspirate pălării, convinge-te și tu, colecția este acum pe www.palarii.eunomia.ro.

Articol scris de: Ioana Monica Bud

Sursa foto: Tonak