Paltonul camel, un clasic în 3 abordări diferite

academia barbatilor

Alegerile vestimentare sigure sunt cele mai la îndemâna bărbaților, iar paltonul camel face parte dintre ele. Neutru în nuanță dar departe de a fi monoton, clasic dar întotdeauna cu aer proaspăt, paltonul camel este, fără îndoială, o piesă pe care trebuie să o ai în garderoba de toamnă.

Paltonul camel contemporan este realizat din lână, cu textură plină și călduroasă, fiind ideal pentru lunile reci din an. Varianta clasică a acestei piese nemuritoare are lungimea peste genunchi, reverele ascuțite și este închisă la unul sau la două rânduri de nasturi, potrivindu-se bărbaților înalți. Modelele de lungime medie, inspirate din jachetele uniformelor navale, sunt ideale pentru bărbații scunzi.

Nuanța neutră și croiala clasică contribuie la versatilitatea accentuată a acestui model care poate fi, astfel, abordat în stiluri diferite și în nenumărate asocieri cu piese stratificate. Iată trei idei de ținute pe care le poți reconfigura folosind arsenalul de toamnă personal.

Paltonul camel peste costumul office

Un element de stil care adaugă personalitate oricărei ținute formale fără a o încărca, paltonul camel este o alegere potrivită pentru a însoți ținuta de birou, în zilele reci. Nuanța sa neutră, caldă, arată incredibil peste un costum gri sau peste un imprimeu în carouri Prince of Wales. Poți opta pentru un palton până la genunchi, la un singur rând de nasturi, peste un sacou la două rânduri de nasturi. Pentru o ținută de birou ieșită din tiparele conservatoare, înlocuiește cămașa formală cu o maletă sau un pulover pe gât. Vei obține un amestec interesant de texturi.

paltonul camel, ținuta de birou, costum de haine
Sursa foto: Zara

În ținute smart casual de toamnă, cu aer fresh

Asocierile ton pe ton sau cu alte nuanțe neutre sunt cel mai ușor de realizat și rezultă în ținute cu aer proaspăt, fără a arăta că te-ai străduit prea mult să le obții. Amestecă nuanțe de bej, maro și alb și evidențiază piesele prin textura lor. De exemplu, combină un pulover cu un model în relief cu pantaloni din twill și palton camel din lână.

paltonul camel, smart casual
Sursa foto: Reiss

Palonul camel în ținute urbane

Pentru că vorbeam de o versatilitate extinsă a paltonului camel, iată că această piesă cu aer clasic poate fi dusă la extrem în ținute de inspirație urbană. De exemplu, o poți alătura unui costum din denim, cu jeanși și geacă în tonuri similare, realizând astfel o ținută stratificată îndrăzneață. Punctează aerul sport cu o pereche de bascheți în contrast cromatic. Sau poți merge chiar mai departe și poți purta paltonul camel peste un hanorac cu glugă, pantaloni de trening și sneakers. Totul ține de curaj și atitudine. Cert este că paltonul camel va deveni piesa ta preferată în acest sezon.

paltonul camel, jeans, urban
Sursa foto: Zara

Sursa main foto: allenrobateau.com