Cum să porți pantaloni cargo

Avatar

Rareș Lazăr

, Fashion, Tendințe

Vremea când pantalonii cargo erau asociați cu rockerii sau tăticii plictisiți a apus. În ultimii ani, această piesă purtată inițial de soldați a fost cizelată și reinterpretată de designeri. Pantalonii cargo sunt o prezență constantă pe marile podiumuri, în nenumărate iterații. Dar chiar și așa, dacă nu știi cum să îi porți, poți cădea imediat în cursa ridicolului.

Fără alte introduceri, să aflăm mai multe despre cum să alegi și cum să porți pantaloni cargo.

Istoria pantalonilor cargo

După nume ne dăm seama că vorbim despre o încărcătură pe care acești pantaloni trebuie să o adăpostească. Această funcționalitate este dată de buzunarele aplicate, care au devenit o semnătură pentru acești pantaloni.

În forma inițială a pantalonilor, buzunarele erau folosite pentru a căra bandaje, muniție și hărți, toate acestea fiind necesare pe câmpul de luptă. Forțele Armate Britanice au fost primele care au introdus pantaloni cargo în uniforma lor prin anii ’40. Cu timpul, au fost preluați de mai multe țări.

Dar istoria lor nu s-a oprit aici, așa că au devenit populari în rândul motocicliștilor care nu aveau spații de depozitare pe motociclete. Buzunarele pantalonilor cargo erau numai bune pentru a putea ține diverse obiecte. Astfel, au fost introduși și în cultura bikerilor și a rockerilor.

pantaloni cargo foto

Sursa foto: Pinterest

Ce pantaloni cargo să cumperi

Chiar dacă până aici am vorbit despre pantaloni cargo care sunt strâns legați de stilul military, îți recomand să îți cumperi piese uni. Printul de camuflaj va minimiza versatilitatea acestora, deci te sfătuiesc să alegi nuanțe de kaki, olive și crem. Croiala ar trebui să urmărească linia piciorului, așa că evită piesele largi.

De asemenea, te rog, ai grijă și la mărimea și poziționarea buzunarelor aplicate. Chiar zilele trecute am vrut să cumpăr o pereche de pantaloni care îmi veneau bine, însă buzunarele erau prea mari și ciudat poziționate.

În continuare îți propun trei moduri în care să porți pantalonii cargo:

Ținuta smart casual cu pantaloni cargo

Smart casual nu înseamnă altceva decât a adapta piese clasice, elegante, la ținute și medii de lucru moderne, fără ca vreuna dintre părți, clasicul sau modernul, să-și piardă din farmec sau utilitate.

Așa că nu e nicio problemă dacă porți o pereche de pantaloni cargo cu sacou și cămașă. Nick Wooster este mare fan al pantalonilor cargo așa că ți-am lăsat mai jos niște poze pentru inspirație:

Ținuta lumberjack cu pantaloni cargo

După ce în ultimii ani s-a tot vorbit despre metrosexuali, ubersexuali sau hipsteri, o nouă „specie” de bărbaţi a fost descoperită recent. Este vorba despre „lumbersexuali”, tipologie ce descrie acei masculi umani care preiau anumite caracteristici ale hipsterilor atunci când vine vorba de înfăţişare, dar împrumută multe elemente de la tăietorii de lemne americani.

Adică aceștia au barba lungă, părul cu aspect uşor neîngrijit, tatuaţi, îmbrăcaţi în pulovere sau cămăşi groase cu carouri, care se încalță cu bocanci și poartă desigur pantaloni cargo.

Iată mai jos niște ținute mai îmblânzite de inspirație lumberjack style:

Ținuta casual cu pantaloni cargo

Descris de două cuvinte „stil” și „confort”, stilul casual este cel mai ușor de adoptat.  Piesele casual nu dau pe spate un trendsettter sau vreun împătimit al modei, dar sunt ideale atunci când pragmatismul și confortul sunt caracteristicile pe care le ceri de la ținuta ta. Astfel că nu va fi greu să introduci și pantalonii cargo într-o ținută casual.

Jay-z este un mare iubitor al pantalonilor cargo, preferând să îi poarte cu un tricou și o pereche de bocanci. Nu e mereu cazul să porți bocanci, așa că te sfătuiesc să îi schimbi cu o pereche de pantofi sport albi, aceștia fiind alegerea mai clasică.

Sursa foto: Pinterest