Pantofi bărbătești de vară. Cu ce să te încalți în sezonul cald

academia barbatilor

La fel cum garderoba se schimbă în funcție de anotimp, la fel și încălțămintea trebuie abordată diferit de la sezon la sezon. Adaptează-te la vara care abia a început din toate punctele de vedere! Iar pentru că acesta pare să fie un sezon capricios, am identificat cinci tipuri de pantofi bărbătești de vară pentru orice tip de ținută și în orice condiții de vreme.

Espadrilele

Pe acest gen de pantofi “scrie” clar “a venit vara!” Sunt din pânză, sunt ușori și sunt perfecți pentru vacanță, mai ales pentru cea de la mare. Modelele obișnuite au talpa flexibilă, în mod tradițional făcută din fibre “esparto” sau, în cazul versiunilor moderne, din iută sau alte fibre naturale, și partea de deasupra din bumbac sau pânză. Datorită materialelor din care sunt alcătuite și a designului lor, espadrilele sunt destinate exclusiv sezonului cald și zonelor cu precipitații foarte puține. Le poți purta la chinos scurți, cu tricou din bumbac, într-o ținută relaxată de riviera. Dacă te-a cucerit confortul lor, poți opta pentru espadrile și în oraș, dar alege un model cu suprafața din piele.

Sneakers croșetați

Te vei întreba de ce ai nevoie de o pereche de sneakers croșetați pentru garderoba ta de vară. Este simplu: pantofii tip sneakers sunt esențiali pentru ținuta de timp liber, iar un model croșetat poate fi alternativa pentru vară la sneakerșii din piele. De ce îi vei prefera pe aceștia în sezonul cald? Pentru că sunt ușori și flexibili, îți lasă piciorul să respire și sunt suficient de elastici pentru a menține confortul picioarelor tale chiar și atunci când acestea se umflă după o zi obositoare. Aceștia vin în diferite stiluri, de la model clasic de teniși până la trainer shoes. Indiferent ce variantă alegi, sneakearșii sunt categoric destinați ținutelor casual.

Monk strap din piele coniac

Pentru ținutele formale de vară, variantele de dress shoes ideale sunt monk strap sau double monk strap din piele în nuanța coniacului. Mergând chiar mai departe de costumul office, îi poți purta și la ținute smart casual cu jeans, chinos sau pantaloni de costum. Această nuanță de pantofi se potrivește cu piesele neutre din garderoba ta și se încadrează perfect în ținutele în culori deschise.

Pantofi bărbătești de vară, necăptușiți

Cuvântul cheie pentru ținutele de vară este “necăptușit”. Ține-l minte și aplică-l și în cazul pantofilor. Mocasinii sunt ideali în acest context. Îi poți combina, de exemplu, cu un jeans alb și o cămașă din in navy sau o jachetă sport. Sau poți încerca o ținută relaxată cu aer rafinat, combinând cu pantaloni din in sau din bumbac subțire și cămașă din in.

Chukka boots

Botinele chukka nu sunt doar pentru primăvară sau toamnă, ci și pentru vară. Vorbim aici de modelele ușoare, din piele întoarsă necăptușită și talpă crep. Și variantele din piele obișnuită sunt o opțiune atât timp cât pielea este subțire și netexturată. Le poți purta în orice moment, cu blugi subțiri sau chinos din bumbac. Sunt ideale mai ales în contextul călătoriilor, fiind suficient de confortabile, stilate și practice.

Sursa foto: Pinterest

Sursa main foto: Youtube