Pantofi bărbătești la modă. Ce purtăm în această toamnă?

academia barbatilor

Clasicul rămâne clasic, iar pentru bărbații conservatori Oxford și Derby sunt singurele modele de pantofi bărbătești acceptate. Însă, sezonul acesta, vin în variante ceva mai adaptate la o vreme capricioasă (cu talpa mai groasă și mai aderentă). Pentru cei mai deschiși la nou, toamna 2018 are multe provocări în materie de încălțăminte. Modelele cu aspect supradimensionat sau cele inspirate din bocancii speciali de drumeție sunt vedetele noului sezon.

Adidașii voluminoși

Se pare că pantofii tip sneakers, cu o linie sport–elegantă, au fost detronați de către modele de trainers voluminoși, cu aspect îndesat, deloc delicați. Deși gândiți pentru bărbați, acești pantofi par inspirați din stilul lui Britney Spears din anii ’90. Ai nevoie de ceva atitudine ca să-i încerci. Dar dacă îndrăznești, cel mai indicat ar fi să-i porți cu pantaloni cu glezna la vedere și un hanorac cu logo imprimat.

pantofi barbatesti, adidasi balenciaga

Sursa foto: Pinterest

pantofi barbatesti, adidasi nike

Sursa foto: Pinterest

Ghete de drumeție cu upgrade stilistic

Noile ghete de drumeție au fost ridicate la un alt nivel și pătrund excelent în zona de street style, devenind acum accesorii pe care te poți baza în ținuta ta pentru toamnă/iarnă. Nu te speria! Deși vin de pe munte, sunt foarte ușor de combinat cu piesele vestimentare de oraș. Ține minte doar câteva reguli simple: evită skinny jeans pentru a nu crea disproporții și poartă straturi în partea de sus (în special piese din lână).

ghete barbatesti, ghete de drumetie

Sursa foto: Pinterest

ghete barbatesti, ghete de drumetie

Sursa foto: Pinterest

Retro runners

Pantofii folosiți la maraton au trecut demult proba stilului și au ajuns să fie folosiți în ținutele ultra casual și chiar în cele smart casual. Brandurile mari au investit în materiale inovatoare și și-au upgradat modelele astfel încât acestea să facă față noilor tendințe. Cu un aspect retro adus în actualitate, noii runners se potrivesc cu o pereche de jeanși clasici cu manșetă și un hanorac într-o nuanță neutră.

pantofi barbatesti, retro runners

Sursa foto: Pinterest

pantofi barbatesti, retro runners

Sursa foto: Pinterest

Modele vechi cu talpă nouă

Se pare că designerii și-au descoperit o nouă pasiune – joaca cu tălpile din materiale inovatoare și culori nonconformiste. Astfel, modelele deja celebre de pantofi , de la Oxford până la Sneakers, au fost “modernizate” exagerat, primind tălpi supradimensionate din cauciuc, tălpi cu glitter sau în culori tari. Pare greu de crezut dar noile modele de pantofi vor atrage atenția într-un mod plăcut. Singura condiție: să păstrezi restul ținutei cât mai simplă.

pantofi barbatesti, pantofi sport

Sursa foto: Pinterest

Clasic în stil comando

Cum vine asta? Exact cum spuneam mai devreme…joaca cu tălpile nu se oprește aici. Inspirați de bocancii trupelor de comando, designerii au integrat tălpi din cauciuc, similare acestora, în toate modelele clasice de pantofi masculini, de la monk-strap la Chelsea boots. Și chiar dacă sună ciudat, noii “clasici” se integrează perfect ținutelor smart-casual. Poartă-i, de exemplu, cu pantaloni din lână, un pulover pe gât și palton.

pantofi barbatesti, double monk strap

Sursa foto: Pinterest

 

pantofi barbatesti, pantofi derby

Sursa foto: Pinterest