Papion sau cravată: ce accesoriu porți în funcție de ocazie

academia barbatilor

Când se poartă papionul și când se poartă cravata? Aceasta este întrebarea. Cele mai accesate accesorii masculine pentru etichetă, deși folosesc aceluiași scop și acoperă aceeași zonă stilistică, sunt totuși atât de diferite. Tocmai de aceea există două tabere: adepți ai cravatelor și fani ai papioanelor. Cei care aleg cravata sunt de obicei bărbați care lucrează în corporații sau în instituții publice, oameni de business, care își creează un look serios. Bărbații cu papion sunt, în schimb, persoane creative, care provin din medii de lucru mai relaxate. Însă, indiferent de situație, există atât de multe modele, culori și forme de cravate și de papioane care trebuie adăugate corect în ținută.

Poartă papion la evenimente de gală sau cu ținute smart-casual îndrăznețe

Din mătase, bumbac, in sau chiar poliester, în varianta alb sau negru pentru evenimente white-tie și black-tie, colorate sau cu diverse imprimeuri pentru ținutele de zi și mai puțin formale, în varianta clip-on, pre-tied sau self-tie, există diferite tipuri de papioane pentru bărbați și criterii de luat în seamă. Dar, în primul rând, bărbații aleg papionul după formă.

Papionul clasic (Butterfly) este cel mai apreciat și poate fi folosit în diverse ocazii, oferind ținutei un aer clasic, tradițional. Papionul din mătase este ideal pentru tuxedo iar variantele colorate sau cu imprimeuri pot da un aer elegant unei ținute de zi.

Sursa foto: Pinterest

Versiunea sa mai lată (Big Butterfly) este pentru cei care se simt mai îndrăzneți, mai creativi și au forma feței mai mare, astfel încât să poată fi păstrate proporțiile.

Sursa foto: Pinterest

Papionul Batwing, sau papionul slim, este acel papion îngust, mai rar abordat, dar o alegere excelentă pentru a crea un look modern, minimalist la evenimentele black-tie.

Sursa foto: Pinterest

Daimond Point, papionul în formă de diamant, are aspect asimetric, mai relaxat și astfel devine o opțiune abordabilă în ținutele de zi cu un aer nonșalant-șic. În plus, este foarte versatil și ușor adaptabil diferitelor forme ale feței.

Sursa foto: Pinterest

Rounded Club, modelul cel mai puțin folosit din varietatea de papioane pentru bărbați are marginile rotunjite și un aspect mai hip. Se încadrează în outfituri mai nonconformiste. Dar îl poți folosi și pentru a injecta un pic de atitudine unei ținute formale.

Sursa foto: Pinterest

Poartă cravată în mediul business, atât la birou cât și la evenimente

Deși pare simplu, nici cravata nu poate fi aleasă la întâmplare. De la lățimea care trebuie aleasă în funcție de lățimea reverului, lungimea care trebuie să se încadreze în proporțiile corpului, la culoare, imprimeu și textură care trebuie să se potrivească ținutei și ocaziei, totul pare un puzzle vestimentar.

Cravata unicoloră

Modelele din mătase în bloc de culoare sunt cele mai formale dintre cravatele pentru bărbați. Le poți purta seara, la evenimente de business. Varianta modernă, nonconformistă și mai puțin formală este, mai nou, cravata tricotată. Aceasta poate fi purtată chiar și la un cardigan sau la o jachetă din piele.

Sursa foto: Pinterest

Cravata cu imprimeu

În funcție de țesătura din care este realizată, cravata cu imprimeu este p variantă care poate fi purtată chiar și cu costum și sneakers, într-o ținută relaxată și interesantă. Mixul de elemente din zone de stil diferite, dozate corect, poate crea efecte neașteptate. Mergi pe modelele din doar două culori – precum cravatele cu buline sau cu dungi – care sunt mai ușor de asortat. Și încearcă să combini ton sur ton. Poți miza și pe accente de culoare dar fii atent la nuanțele pe care le adaugi ținutei. Există și variante cu imprimeu paisley sau carouri dar trebuie să ai grijă ca toate celelalte elemente ale ținutei să rămână simple.

Sursa foto: Pinterest

Citește și Cum să asortezi cravata la cămașă