Parfumul și personalitatea. Spune-mi ce parfum porți ca să-ți spun cine ești!

academia barbatilor

Parfumul și personalitatea celui care îl poartă sunt într-o legătură directă profundă. Mai exact, parfumul cu care te dai spune totul despre tine. Așa cum hainele pe care le porți și filmele la care te uiți îți reflectă stilul, modul de a gândi, emoțiile, le fel și parfumul tău vorbește despre tine, într-un limbaj olfactiv. Simțul mirosului ajunge direct în acea zonă a creierului care gestionează emoțiile. Astfel, parfumul ales te poate “dezbrăca” emoțional printr-o simplă pulverizare. E aproape imposibil să folosești un parfum fără să-ți pui pe tavă personalitatea. Orice bărbat se va simți întotdeauna atras de o aromă familiară, cu care se simte confortabil, iar de obicei, acesta va reflecta experiențele sale de viață. Practic, parfumul este semnătura ta olfactivă, o extensie a interiorului tău. De asemenea, și cantitatea de parfum pe care o pulverizezi spune multe despre tine. Bărbații prea încrezători în sine aleg să epateze printr-un miros puternic, în timp ce bărbații suficient de încrezători și modești aleg să miroasă discret. Tu în ce categorie te încadrezi? Citește și 5 parfumuri pentru bărbați cu personalități distincte.

Aromele citrice pentru bărbați activi

Parfumurile pe bază de citrice sunt adesea întâlnite în arsenalul de îngrijire masculin, mai ales în timpul sezonului cald, pentru că evocă prospețime, curățenie și energie. De obicei, bărbații care aleg aceste parfumuri sunt sportivi de performanță sau amatori, spirite competitive și pline de energie. Alergătorii, jucătorii de squash, cicliștii, cu toții aleg esențele citrice atât pentru aroma fresh cât și pentru efectele terapeutice. A fost demonstrat faptul că notele citrice te înviorează și creează un echilibru între energie și liniște. Un studiu făcut în cadrul Northumbria University a descoperit că aroma de lămâie poate îmbunătăți considerabil starea de spirit și performanțele cognitive. Printre parfumurile citrice populare în rândul bărbaților se numără Clinique Happy For Men, Tom Ford Neroli Portofino, Dior Eau Sauvage, L’Atelier des Subtils Eau de Citrus. Citește și Top 5 parfumuri cu bergamotă pentru bărbați.

parfumuri citrice, parfumul și personalitatea
Sursa foto: Pinterest

Parfumul și personalitatea – gurmand și senzual

În ultimii ani, tot mai mulți bărbați preferă parfumurile cu esențe din bucătărie – ciocolată, vanilie, scorțișoară, cafea. Thierry Mugler A*Men, Gaultier Le Male, Tom Ford For Men Extreme, Matriarch Coco Blanc sunt doar câteva dintre aromele de toamnă ale domnilor. Ce denotă însă aceste parfumuri? O personalitate aventuroasă din punct de vedere sexual, un hedonist senzual cu o minte deschisă mereu către noi experiențe. Cele mai populare sunt parfumurile pe bază de vanilie, ale cărei proprietăți afrodiziace au fost demult confirmate.

parfumuri gurmande, vanilie
Sursa foto: Pinterest

Arome lemnoase pentru bărbați virili

Gucci Pour Homme, Terre d’Hermès și Tom Ford Oud Wood sunt parfumuri extrem de populare în rândul domnilor. Iar asta datorită aromei lemnoase care reflectă o masculinitate pronunțată și un spirit relaxat. De obicei, acest gen de parfumuri sunt cumpărate de către bărbați căsătoriți sau de bărbați care preferă alți bărbați, tocmai pentru că le accentuează masculinitatea. Citește și 5 parfumuri cu oud de purtat în această iarnă.

parfumuri lemnoase, oud, parfumul și personalitatea
Sursa foto: Pinterest

Parfumurile marine: pur și simplu elegante

Dacă îți plac aromele acvatice, proaspete, ușor sărate precum briza oceanului, atunci ești un bărbat care apreciază simplitatea, eleganța necomplicată. L’Eau d’Issey Pour Homme, Kenzo Pour Homme, Davidoff Cool Water și CK One sunt cele care au dat tonul acestor esențe marine care inspiră puritate.

parfumuri fresh, parfumuri marine
Sursa foto: Pinterest

Parfumuri orientale pentru hedoniști

Opium Pour Homme, Gucci Envy For Men, Dolce & Gabbana The One Gentleman, Parfum D’Espoir Magie Noir sunt parfumuri pline de esențe de mirodenii exotice, rășini și vanilie, note picante, afumate și îndrăznețe. Ce tip de bărbat ar aprecia acest amestec bogat? Cu siguranță un bărbat care iubește viața și plăcerile sale, tipul care stă până la finalul petrecerii și nu se ridică de la masă înainte să savureze desertul.

parfumul și personalitatea, parfumuri orientale
Sursa foto: Pinterest

Citește și Ghid olfactiv: cum să-ți alegi parfumul potrivit