Phillips şi becul cu LED-uri pentru 20 de ani

academia barbatilor

Cunoscuta companie de becuri (şi nu numai ) Phillips a încercat de foarte mult timp să mărească durata de viaţă a produselor sale, preocuându-se, totodată, de cunstruirea unui mediu cât mai ecologic.

În acest sens Phillips a lansat oficial Becul cu LED-uri cu o durată de viaţă de 20 de ani, pentru început disponibil doar  în Statele Unite ale Americii. Light-emitting diode (LED), becul a fost conceput să utilizeze numai 10 de waţi de putere – promiţând un viitor mai bun pentru următoarle două decenii. Becul cu LED-uri proiectat de compania cu sediul în Olanda emite o lumină caldă şi costă pentru început aproximativ 170 lei, dar pe viito se urmăreşte reducerea preţului în jurul valorii de 60-80 de lei.

Lansat pe piaţă de Ziua Pământului (duminică, 22 aprilie  2012), inovatoarea lumină  a becului Phillips a câştigat mai multe premii de la Departamentul Energiei din S.U.A., urmărind în fapt schimbarea percepţiei generale asupra becurilor, de la bunuri de unică folosinţă la bunuri de folosinţă îndelungată.

[youtube id=”UDBIJaDXKDk” width=”600″ height=”350″]