Playlistul de workout. Top 10 piese care te motivează la ora de sport

academia barbatilor

Una dintre cele mai mari preocupări ale bărbatului modern este, fără doar și poate, aspectul fizic. Cu toții încercăm să includem în rutina noastră de lifestyle obiceiuri care să ne ajute să ne menținem în formă, de la diete hipocalorice la exerciții până la epuizare în sala de sport. Însă atunci când vine vorba de sport e nevoie de multă voință, motivație și perseverență pentru a obține rezultatele dorite. Iar pentru a rămâne constanți în activitate, mulți bărbați apelează la trucuri precum frecventarea unei săli de forță unde pot să și socializeze, sportul alături de un prieten și chiar ascultarea unui playlist cu muzică dinamică, piese care te motivează la sport.

Muzica este un element motivațional esențial când vine vorba de antrenamente sportive. Ascultând o muzică ritmată, creierul va fi absorbit de ritm și va uita de dificultatea executării exercițiilor, ajutând corpul să-și mențină energia o durată mai lungă. Din acest motiv, Amazon Music împreună cu echipă de oameni de știință în domeniu, au studiat și au dezvoltat un playlist pentru workout, cu piese care sporesc performanțele sportive.

Cercetătorii au studiat tipurile de muzică ce pot produce efecte pozitive asupra corpului și creierului în timpul exercițiilor fizice. Anumite structuri ale unei compoziții, precum ritmul puternic, pot motiva o persoană în timpul exercițiilor anaerobe. În această categorie sunt introduse genurile hip-hop, rock și muzica electronică, acestea fiind considerate cele mai eficiente stiluri.

Atunci când alegi playlistul ai în vedere tipul de exerciții pe care urmează să le execuți. De exemplu, dacă exercițiile implică rapiditate în mișcare, cardio, alege piese care au de la 155 la 180 de bătăi pe minut. De exemplu, piesa Danger Zone a lui Kenny Loggins’ are aproximativ 155 de bătăi pe minut, în timp ce I’m So Excited de la The Pointer Sisters are 180 de bătăi pe minut.

Cu ajutorul unui playlist dinamic vei ajunge mai ușor la bicepși puternici, abdomen lucrat și trapez evidențiat. Iată cum arată primele 10 piese din topul celor de la Amazon Music, special creat pentru rutina din sala de sport.

  1. Kanye West – Power (Explicit)
  2. Sofi Tukker feat. Nervo, The Knocks & Alisa Ueno – Best Friend (Explicit)
  3. Naughty Boy feat. Beyonce & Arrow Benjamin – Runnin’ (Lose It All)
  4. Calvin Harris & Dua Lipa – One Kiss
  5. Jack U, Skrillex and Diplo feat. Justin Bieber – Where Are U Now (Explicit)
  6. Limp Bizkit – Rollin’ (Air Raid Vehicle) (Explicit)
  7. Post Malone – Better Now (Explicit)
  8. Alesso – Remedy
  9. The Chainsmokers – Sick Boy
  10. El Profesor & HUGEL – Bella Ciao (HUGEL Remix)

Sursa main foto: billboard.com

Citește și Ce să mănânci înainte, în timpul și după antrenament