Ponturi de stil pentru a arăta bine la propria nuntă

Academia Barbatilor

Nu participi în fiecare zi la o nuntă. Iar dacă e nunta ta, a arăta bine nu e o opțiune. E un ordin. În acea zi, toți ochii vor fi pe tine și pe mireasă, prin urmare modul în care arăți e esențial. Există două elemente asupra cărora nu trebuie să faci vreun compromis: verighetele și fotografiile, deoarece acestea sunt și lucrurile cu care rămâi după nuntă.

Felul în care te îmbraci și hainele pe care le porți în ziua cea mare se vor regăsi în fotografiile „oficiale”, cele care rămân peste ani. Iată motivul pentru care sugestiile de mai jos te pot ajuta în ziua nunții.

Alege o ținută confortabilă, care să-ți vină perfect

ponturi de stil pentru nuntă
Foto: GQ

Primul lucru de care trebuie să te asiguri, indiferent de ceea ce ai de gând să porți în postura de mire, este ca hainele să fie confortabile și să-ți vină perfect. Nu face compromisuri în privința confortului, fiindcă e posibil ca acestea să-ți strice ziua. Cel mai bine e să mergi la un croitor bun, pentru a-ți face un costum la comandă, având certitudinea că îți va veni turnat.

Alege-ți pantofii cu inteligență

Foto: Pixabay

Pantofii aleși pot fi de tip formal, casual sau semi-casual. Varianta de pantof trebuie aleasă în funcție de tipul de nuntă – dacă e vorba de un eveniment elegant sau de unul mai relaxat. Pentru o nuntă formală poți purta pantofi de tip Oxford, pentru una semi-formală, pantofi de tip Brogue.

Oricum ar fi, însă, asigură-te că pantofii nu te strâng. Poartă-i cel puțin o dată înainte, pe o distanță scurtă, pentru a vedea dacă te bat, fiindcă ultimul lucru pe care ți l-ai dori la propria-ți nuntă e să te strângă pantofii.

Verighetele sunt importante

Foto: Pixabay

E foarte probabil ca nunta să fie un eveniment unic în viața ta, așa că alegerea verighetelor e foarte importantă. Nu lua o pereche de verighete doar pentru că sunt ieftine și accesibile. Găsește ceva drăguț și durabil. Despre verighetele încrustate se spune că scot în evidență masculinitatea bărbatului, reprezentând o alegere potrivită. Dar la fel de bine poți merge pe ideea unor verighete clasice sau pe orice îți complementează stilul.

Coordonează-ți ținuta

În mijlocul tevaturii și cu presiunea permanentă de a arăta bine, ai grijă să nu comiți erori din motive nepotrivite. Cu alte cuvinte, ai grijă ca ținuta să fie coordonată. De pildă, dacă porți un costum cu imprimeu, cămașa trebuie să fie uni. Sau, în cazul în care nunta e foarte formală, nu încălța pantofi casual, care vor arăta complet nepotriviți cu restul ținutei elegante.

Adaugă personalitate

Foto: Michelle Tirronen, Ties.com Studio

Orice ținută ai alege, e necesar să-i adaugi un pic de personalitate, lăsându-ți costumul și pantofii să arate cine ești cu adevărat. Dacă-ți plac ținutele care te dau pe spate la prima vedere, alege ceva simplu, dar clasic, care te va plasa în rândul celor cu gusturi sofisticate. Dacă ești o persoană care iubește culoarea, alege ceva în consecință: de exemplu, îți poți pune ciorapi colorați.

Alege și ceva… extra

După ce ți-ai conturat personalitatea în cadrul ținutei, mergi și mai departe și găsește ceva „extra”, care să se potrivească foarte bine cu restul. Ceva ce nu vei alege decât în ziua cea mare. Te poți juca un pic cu costumul, adăugându-i un obiect care îți este drag ție și care are legătură cu viitoarea ta soție – un mic simbol sau ceva ce aveți în comun. Fii creativ și adaugă un zâmbet în propria-ți ținută de mire.

Accesorizează-ți look-ul

ponturi de stil pentru nuntă

Accesorizează-ți imaginea adăugând lucruri simple, care fac ca întregul să arate extraordinar. Aceasta este modalitatea prin care nu vei avea o ținută, cum spun americanii, „plain vanilla”. Printre exemplele pe care le-am putea da se numără obiectele pe care le porți la gât – cravate înguste sau papioane colorate.

Cavalerul de onoare poate purta batistă de buzunar, în vreme ce tu, ca mire, poți purta ceva la butonieră. Dar, ca regulă de bază, nu le purta pe ambele concomitent – e prea mult.

Joacă-te cu culorile

Ești binevenit să te joci cu culorile – la urma-urmei, e nunta ta. Și se presupune că vei ieși în evidență, așa că nu pune frână. Negrul și griul sunt culori obișnuite la nunți, prin urmare o idee bună ar fi să schimbi un pic lucrurile și să fii mai îndrăzneț. Dacă se poate, evită negrul și griul în ziua nunții. Culoarea pe care o alegi va seta atmosfera de la petrecere.

Poți amesteca modernul cu clasic, dar nu te simți obligat să alegi un stil 100% „rotund”. Raliază-te anotimpului. De pildă, dacă faci nunta când e frig afară, poți purta o ținută de catifea.

Cumpără din timp

Un alt lucru de care trebuie să te asiguri este că îți cumperi ținuta cu ceva timp înainte de nuntă. În felul acesta vei avea suficient timp să te acomodezi cu ea și să faci eventualele ajustări la croitor. Cumpără și pantofii din timp și poartă-i măcar odată sau de două ori pentru a se „lăsa” un pic.

Citește și: Cum să te îmbraci la nuntă când ești doar invitat