Ponturi pentru a-ți vinde mașina rapid

Academia Barbatilor

Dacă ai de gând să-ți vinzi mașina și vrei să o faci cât mai repede, există câteva ponturi în urma cărora această acțiune se va termina cu un succes garantat. Apoi, cu un pic de noroc, poți folosi banii pe care i-ai obținut pe deja vechea mașină, ca avans pentru a-ți achiziționa una nouă. Uite ce să faci ca să-ți vinzi mașina rapid:

Plătește pentru o inspecție tehnică profesionistă

cum să-ți vinzi mașina

Foto: 123rf.com

Înainte de a face orice altceva, e bine să ceri unui mecanic să se uite la mașină și să o verifice cu atenție, pentru a descoperi orice problemă tehnică. Cei care lucrează în domeniu știu să descopere o problemă înainte ca aceasta să devină prea gravă. Sună la un service și fă o programare.

Ascultă sfatul mecanicului și cere-i să facă tot ce e necesar ca mașina să fie în cea mai bună stare tehnică și să nu se strice deîndată ce cumpărătorul se urcă la volan. Dacă reparația costă prea mult, cere-i mecanicului să noteze totul. Mai târziu îi poți spune potențialului cumpărător despre eventualele probleme pe care va trebuie să le rezolve.

Spală mașina, atât în interior cât și la exterior

cum să-ți vinzi mașina

Foto: Pixabay

Nimeni nu va fi impresionat de o mașină murdară, indiferent ce ascunde sub capotă. De aceea, trebuie să o speli. Fă asta înainte de a fotografia mașina pentru pozele de online. Du-o la spălătorie, comandă un interior-exterior, eventual dă-i și un polish, curăță jantele, pune un brăduț care să nu te facă să vomiți și scoate-o apoi pe piață ca pe o nestemată.

Fă-i câteva fotografii extraordinare

Foto: Pinterest

Dacă vrei să o scoți la vânzare pe online, trebuie să îți pui mașina în cea mai bună lumină posibilă. Asta înseamnă că va trebui să-i faci niște fotografii foarte bune, care să-i convingă pe oameni în primul rând să vină s-o vadă.

Dacă nu te pricepi, apelează la un prieten care are experiență în domeniul fotografic. Fotografiază mașina pe timp de zi, pentru a te bucura de  lumina naturală, și ia în considerare folosirea unui filtru sau a unui efect interesant, înainte de a încărca fotografia pe site-urile de vânzări. Încearcă să folosești o cameră foto decentă sau chiar un telefon cu cameră performantă și găsește niște unghiuri interesante, ieșite din comunul fotografiilor banale.

Verifică site-urile de vânzări înainte de a stabili prețul

Mai întâi, trebuie să te asiguri că nu ceri un preț prea mare. Informează-te, așadar, despre prețul mediu pentru mașini similare, vândute în țară. Acum câțiva ani, această muncă ar fi durat mult timp, dar în prezent nu ai nevoie de mai mult de o jumătate de oră petrecută pe internet.

Fă-ți timp pentru a verifica cele mai populare site-uri de vânzări auto. Scrie marca și modelul mașinii tale în bara de căutare și vezi cât cer alții pentru mașinile lor. Așa vei putea stabili un preț rezonabil, în funcție de rezultatele căutării. Asigură-te că îți evaluezi mașina corect, în funcție de criteriile de bază – număr de kilometri, starea generală etc. Dacă vrei s-o vinzi foarte repede, ai putea chiar să scazi un pic din preț față de alți vânzători de pe piață.

Pune anunțul pe cele mai populare site-uri de vânzări

Când vine vorba de alegerea celor mai bune site-uri pentru a-ți vinde mașina, Google este mereu la îndemână. Dacă nu ai nicio idee de unde să începi, caută „mașini de vânzare˝ și apoi include numele orașului tău. Ar trebui să găsești o listă de site-uri pe care oamenii le folosesc pentru a vinde mașini în zona ta. Nu le vom enunța aici, pe unele dintre ele, cele mai mari, probabil le știi deja.

Asigură-te că, pe site-ul pe care urmează să postezi anunțul, citești și ceea ce e scris cu font mic, fiindcă sunt site-uri care taxează cam mult pentru acest serviciu. Ultimul lucru pe care ai vrea să-l faci e să petreci mult timp încărcând fotografiile și anunțul, pentru ca la sfârșit să descoperi că trebuie să plătești o sumă disproporționat de mare pentru publicare. Asta în cazul că apelezi la un site care nu e gratuit.

Promovează-ți anunțul pe rețelele de socializare

Chiar dacă anunțurile pe site-urile de vânzări auto reprezintă cea mai bună metodă de a-ți asigura o vânzare rapidă a mașinii, nimic nu te poate opri să îți publici anunțul și pe paginile tale de social media. Cine știe, poate un prieten al unui prieten va vedea anunțul, va da click și apoi îți va face o ofertă pentru bijuteria de care vrei să scapi.

Rețelele de socializare sunt cele mai bune unelte de marketing gratuit din lume. Nu numai companiile uriașe profită de avantajele unor site-uri precum Facebook și Twitter. Cu un pic de creativitate, le poți folosi în avantajul tău, ori de câte ori ai nevoie să vinzi ceva. Cere-le prietenilor și familiei să îți distribuie anunțul și asigură-te că ajunge la cât mai multă lume.

Asigură-te că mașina miroase bine

Acest punct se leagă întrucâtva de al doilea. Nu e vorba de imagine, însă, ci de faptul că o mașină care are câțiva ani buni în spate, poate avea un miros neplăcut, mai ales dacă nu a fost îngrijită corespunzător. Fă-ți o favoare și cumpără câteva odorizante de mașină, cu miros proaspăt sau de tip „new car”. E recomandabil să investești și într-un spray pentru împrospătarea materialelor textile, mai ales dacă ești fumător și vrei să vinzi mașina cuiva care urăște mirosul de țigări.

Fii la zi cu inspecțiile tehnice și cu reviziile mașinii

cum să-ți vinzi mașina

Foto: Pixabay

Nu în ultimul rând, este vital să menționăm că te pregătești să vinzi mașina încă din ziua în care a ajuns în posesia ta. E posibil să nu te gândești la asta chiar atunci, dar e esential să fii la zi cu întreținerea ei în mod regulat. Doar așa ai garanția că mașina se află în cea mai bună condiție posibilă, atunci când va veni momentul să o vinzi.

Citește și cum să prelungești durata de viață a bateriei auto