Povestea unui cocktail: Negroni

academia barbatilor

Vrei să-ți impresionezi partenera? Comandă un Negroni. Vrei să-ți impresionezi șeful? Comandă un Negroni. Vrei să impresionezi barmanul? Știi ce ai de făcut.

Negroni e un cocktail pe care îl comanzi dacă vrei să: 1) transmiți celor din jur că ești smart și sofisticat. 2) te bucuri de unul dintre cele mai bune cocktailuri băute vreodată. Dar povestea e mai lungă. Negroni e unul dintre puținele cocktailuri ale căror povești încep la începutul secolului 20. Originile băuturii sunt documentate în cartea Sulle Tracce del Conte: La Vera Storia del Cocktail Negroni, scrisă de Luca Picchi, barman șef la Caffe Rivoire din Florența, Italia. Conform lui Picchi, Negroni a fost creat prima oară în barul Casoni, din Florența, atunci când contele Camillo Negroni a comandat un Americano (vermut dulce), Campari și club soda, cu gin în loc de sifon.

Acest lucru s-a întâmplat în jurul anului 1920, când contele Negroni s-a întors dintr-o călătorie în Statele Unite, în urma căreia a avut câteva altercații cu diverse persoane din Vestul Sălbatic (sau ce mai rămăsese din ”sălbăticiunea” lui). Contele era un tip dur care, fără să vrea, sau… dimpotrivă, a inventat în acel moment o băutură ce avea să facă istorie.

Popularitatea cocktailului Negroni a crescut în ultimii ani și s-a alăturat altor două băuturi – Dry Martini și Manhattan – pentru a forma ”Sfânta Treime” a cocktailurilor clasice. Dar de ce a ajuns Negroni atât de sus? Pe lângă faptul că e o băutură foarte echilibrată, e un cocktail care cu greu poate provoca stări de rău. Așa că, oriunde te-ai afla în lume, comandă un Negroni și vei avea garantat parte de câteva înghițituri de clasă. În plus, te asigurăm: nu va fi ultimul!

negroniCum se prepară Negroni

Ingrediente:

30 ml Campari
30 ml Gin (Beefeater sau Tanqueray)
30 ml vermut dulce (Martini & Rossi Rosso sau Cinzano Rosso)

Pune toate băuturile într-un pahar Old Fashioned și umple-l cu gheață. Amestecă până ce conținutul se răcește și garnisește cu o jumătate de felie de portocală.

Citește și povestea unui cocktail clasic: Bloody Mary