Geci, paltoane și jachete bărbătești în tendințe

academia barbatilor

Marile branduri au luat în serios anotimpul rece și au aruncat pe podiumuri jachete bărbătești cu adevărat funcționale, care dau pe spate la capitolul estetic. De la materiale performante, la culori vibrante și trenciuri din piele în stilul Matrix, toate sunt direcționate către confortul termic. Iată cele mai noi tendințe și câteva îndrumări stilistice. Jachetele recomandate pot fi găsite și la noi, în aproape orice mall.

Paltoane lungi și extra-lungi (Matrix reloaded)

În această toamnă, nu doar paltonul clasic primește centimetri în plus în lungime, ci și variantele din piele și jachetele parka. Nu în zadar am făcut referire la Matrix! Pentru Fendi, Paul Smith și pentru multe alte case de modă celebre, paltonul lung din piele este alegerea sezonului.  Poartă-l descheiat, iar dacă ai curaj, mergi pe un o ținută all leather. Important e să fii conștient de propria înălțime (paltoanele extra-lungi se potrivesc bărbaților înalți). Cordonul sau cureaua, prinse în talie pe modelul trenciului, reprezintă o soluție de stil pentru paltoanele din acest sezon. Poți merge și pe o variantă casual-sport, cu lungime medie și glugă.

jachete bărbătești, palton bărbătesc lung

Sursa foto: Massimo Dutti

Jachete bărbătești din blană, investiție pe termen lung

Călduroasă și elegantă, blana e pe podium de vreo șase sezoane. Nu e de mirare că o jachetă din blană e o investiție pe viață. În acest sezon, piesa cheie este trucker jacket. Poart-o cu jeans și în ținute stratificate.

jachete bărbătești, jachetă blană bărbați

Sursa foto: Zara

Materiale performante pentru confort termic

Technical outwear este un trend care ne va cuceri pe toți. Materialele performante au multe beneficii funcționale. În plus, sezonul acesta vin în modele cu un upgrade estetic de remarcat. Le găsim în geci în culori aprinse, bomber jackets sau blazere matlasate.

jachete bărbați, jachete iarnă bărbați, geacă puf bărbați

Sursa foto: H&M

Noile jachete matlasate

Toamna asta mizează pe starturile de materiale care foșnesc. Jachetele matlasate sunt un mare trend și vin în varianta clasică sau în modele cu un aer vintage. Extravaganța în  materie de stil constă în abordarea pieselor matlasate suprapuse.

jachete bărbați, jachetă matlasată

Sursa foto: Zara

Carouri peste tot

Combinate într-un amalgam halucinant de culori și forme, carourile te îmbracă, în acest sezon, din cap până-n picioare. Donkey jackets în carouri aprinse sau supradimensionate combinate cu pantaloni din tartan și cămașă în același stil reprezintă o abordare vestimentară îndrăzneață. Dacă nu ai curaj, mergi pe o singură piesă în carouri, precum jacheta și poart-o într-o ținută smart-casual.

jachete bărbați, jachetă în carouri

Sursa foto: Massimo Dutti