Prima piscină 360° de tip infinity se va construi pe acoperișul unui hotel din Londra

Academia Barbatilor

Londonezii au în plan să construiască prima piscină de tip infinity cu vedere 360 de grade, plasată pe acoperișul unui zgârie-nori. Ideea aparține companiei Compass Pools, care a dezvăluit macheta acestei piscine cu o capacitate de 600.000 litri, planificată a lua formă pe acoperișul unui hotel de 55 de etaje. Vizitatorii vor putea vedea panorama orașului din apă, de la o înălțime de peste 200 m.

Piscina va fi construită mai degrabă din material acrilic decât din sticlă, care e un transmițător de lumină perfect, astfel că apa va fi limpedă și cristalină. Podeaua piscinei va fi, de asemenea, transparentă, permițând vizitatorilor să vadă înotătorii și cerul. Cei care vor să se scalde în piscină o vor accesa pe o scară rotativă, în formă de spirală, care va fi plasată la intrarea într-un submarin. Și care se va ridica din podeaua piscinei ori de câte ori cineva va dori să intre sau să iasă din apă.

Printre alte elemente de ordin tehnic se poate menționa și un anemometru, care monitorizează viteza vântului, conectat în permanență la un sistem de manegement computerizat ce asigură temperatura constantă a apei, dar și nivelul acesteia, în așa fel încât apa să nu se reverse peste marginile piscinei și să ude străzile dimprejur. Va exista și un sistem de încălzire inovativ, care captează gazul fierbinte produs de aparatele de aer condiționat ale hotelului.

Piscina va fi dotată cu lumini colorate, care vor da turnului imaginea unui giuvaier ce sclipește în noapte. Așa cum spuneam, turnul Infinity London va fi o clădire cu 55 de etaje, ultimele dintre acestea urmând a fi ocupate de un hotel de cinci stele. Din momentul în care toți partenerii și contractorii vor fi confirmați, construcția va începe, cel mai devreme în 2020. Nu a fost încă stabilită locația clădirii.

Foto: https://www.compass-pools.co.uk

Citește și: Top 5 cele mai frumoase hoteluri-design