Produse de styling pentru bărbați, potrivite fiecărui tip de păr

academia barbatilor

Indiferent de vreme, frizura trebuie să reziste! În zilele noastre, rutina de grooming este mai meticulos executată decât în trecut, iar pentru a-ți păstra imaginea intactă, părul trebuie să fie curat și să se așeze impecabil. De aceea există pe piață nenumărate produse de styling dedicate îngrijirii masculine, în diferite forme, cu diferite texturi și grade de susținere. Dar de unde știi care este produsul care ți se potrivește ție, care va reuși să îți îmblânzească părul fără să-l doboare și fără să-i afecteze aspectul și sănătatea?

Pentru a te ajuta în rezolvarea acestei ecuații de grooming, am făcut o selecție a celor mai folosite tipuri de produse de styling, pe care le vom descoperi împreună.  Înainte de a le trece în revistă, ține minte câteva lucruri esențiale atunci când alegi produsul pentru părul tău:

  • Produsele etichetate ca lucioase (shine effect), reflectă lumina și fac părul să arate foarte lucios, iar cele etichetate matte, fac părul să absoarbă lumina și ii dau un aspect lipsit de luciu.
  • Fii atent la puterea de fixare a produselor! Acestea sunt listate pe trei categorii: low, medium și maximum hold.
  • Alege tipul de produs potrivit părului tău: părul scurt și moale are nevoie de gel sau ceară cu fixare puternică, în timp de părul lung permite o gamă mai largă de opțiuni, în funcție de efectul pe care vrei să îl obții.

Ținând cont de aceste două aspecte, alege apoi formula care ți se potrivește.

Gelul este un produs de styling cu un grad de fixare mare și luciu puternic

Unul dintre cele mai populare produse pentru păr în rândul bărbaților, gelul are diferite grade de fixare de care depinde maleabilitatea părului la aranjare, însă, garantat, acesta va sta în aceeași poziție până la finalul zilei. Dezavantajele folosirii gelului sunt reziduurile cu aspect de mătreață care rezultă în urma trecerii degetelor prin părul tratat cu gel, uscarea excesivă a părului din cauza alcoolului conținut de produs, fragilitatea firului în urma folosirii în exces a produsului și inflexibilitatea frizurii pe toată durata zilei.

produse de styling bărbați

Sursa foto: Pinterest

Folosește ceara pentru fixare și strălucire moderate

Un produs potrivit mai degrabă părului drept sau foarte puțin ondulat, ceara poate avea aspect mat sau puțin lucios și este folosită pentru a crea de la frizuri răvășite cu aspect studiat până la variante structurate. Avantajul folosirii acestui tip de produs este că nu se întărește pe firul de păr și permite reașezarea acestuia pe timpul zilei. Se potrivește mai ales pentru a crea frizuri de genul pompadour sau ducktail.

produse de styling bărbați, ceară de păr

Sursa foto: Pinterest

Pomada vine la pachet cu fixare medie și strălucire puternică

Cu o textură mai cremoasă decât ceara, ceea ce o face potrivită părului cu firul gros și creț, și cu un grad lejer de fixare, care permite restilizarea în orice moment, pomada are avantajul că nu usucă și nu deteriorează părul. Acest produs este destinat bărbaților pedanți, pentru a defini șuvițele unui păr bine pieptănat. În funcție de compoziție, pomada este de două feluri: pe bază de ulei și pe bază de apă. Cea din urmă este recomandată pentru că nu îngrașe scalpul și se îndepărtează mai ușor cu apă decât cea pe bază de ulei.

produse de styling bărbați

Sursa foto: Pinterest

Cleiul de păr adaugă textură 

Acest tip de produs, cu textură mai plină decât pomada și cu o fixare mai fermă, adaugă textură părului și îi oferă un aspect semi mat. Astfel, devine produsul preferat al celor care vor să obțină volum fără să îngreuneze părul și un produs recomandat pentru părul lung și creț. Avantajul folosirii cleiului este formula sa cu minerale și nutrienți care hrănesc scalpul și nu usucă părul.

 

produse de styling bărbați

Sursa foto: Pinterest

Pastă modelatoare cu aplicare universală

Unul dintre cele mai versatile produse de styling, ce poate fi folosită pentru orice tip de păr, pasta este concepută cu o formulă pe bază de apă, care o face ușor de îndepărtat prin spălare. Pasta se masează ușor între palme înainte de aplicare și are efect de separare a șuvițelor, adaugă volum și textură, lăsând, în același timp, părul flexibil pentru rearanjare.

produse de styling bărbați

Sursa foto: Pinterest

Cremă pentru păr cu aspect natural

Potrivite mai ales părului cu fir gros, creț și aspru, produsele tip crema conțin uleiuri naturale sau aminoacizi  care ajută la obținerea unui aspect  natural al frizurii. Cu un grad minim de fixare și acționând ca un balsam, crema îmblânzește părul rebel fără a-l întări sau a-l agresa. Este potrivită părului cu fir subțire și creează un efect de luciu natural, separând delicat șuvițele.

produse de styling bărbați

Sursa foto: Pinterest

Spuma, un produs de styling pentru volum

Spuma este special concepută pentru a adăuga volum, a oferi susținere puternică și a da strălucire părului. Formula sa cu polimeri și proteine din orez învăluie părul oferind firului un aspect mai gros și mai bogat. Spuma poate fi folosită pe orice tip de păr. Pentru a obține maximum de volum este indicat să o aplici la rădăcini și să usuci părul cu foenul de la vârfuri în sus.

produse de styling bărbați

Sursa foto: Pinterest

Serum pentru strălucire

Cu o textură fluidă, pe bază de silicon și ulei, serul este folosit ca să dea strălucire părului, mai ales pentru părul lung, creț și aspru. Acesta poate fi folosit după spălare, pe părul zvântat cu prosopul, pentru a-i adăuga textură și luciu.

produse de styling bărbați

Sursa foto: Pinterest

Fixativul, produs de styling pentru un aspect aranjat

Fixativul sau spary-ul pentru fixare este acest touch final pe care îl dai părului după ce l-ai spălat, aranjat… În principiu, îl poți folosi fie de sine stătător, fie după ce ai aranjat părul cu o pastă sau o pomadă. În mare parte, fixativul este folosit de femei, dar și bărbații pot beneficia de acest mod de fixare simplu și rapid. Trebuie doar să ții cont de faptul că fixativul iese din păr doar cu șampon special pentru curățare în profunzime.

produse de styling bărbați

Sursa foto: Pinterest

Pudră pentru textură

Folosită mai mult ca un produs ce anticipează fixarea finală, înainte de pomadă sau pastă modelatoare, pudra are în componență un tip de silicon care absoarbe excesul de sebum și oferă mult volum și fixare ușoară. Trebuie să fii foarte atent la dozare. Prea mult produs aplicat va fi vizibil la rădăcina părului.

produse de styling bărbați

Sursa foto: Pinterest

Citește și Tunsori pentru bărbați în funcție de forma feței