Profil de designer – Dirk Bikkembergs – pasionat de modă și fotbal

academia barbatilor

, Fashion

Dirk Bikkembergs este designerul care a îmbinat pasiunea pentru haine cu cea pentru sport. Se declară iremediabil îndrăgostit de fotbal și a reușit să transmită atât de puternic acest lucru, încât a fost numit designerul oficial al Clubului Internazionale Milano.

Sub dictonul “De pe gazon pe catwalk”, brand-ul său demonstrează clar “fuziunea” dintre cele două lumi, fiind singurul designer din lume căruia i s-a permis să își expună produsele într-un show de modă care a avut loc chiar pe stadion!

profil-designer-dirk-bikkembergs-moda-fotbal-2Născut în Cologne, Germania, în 1959, Dirk Bikkembergs a absolvit Institutul de Arte Frumoase din Antwerp și a rămas în comunitatea designerilor belgieni. În timpul cursurilor, impulsionat de profesorii săi, împreună cu cinci alți colegi a închiriat un camion în care și-au încărcat lucrările , pe care le-au prezentat ulterior la Londra. A rămas astfel, unul dintre cei șase designeri care au influențat și revitalizat industria modei belgiene.

profil-designer-dirk-bikkembergs-moda-fotbal-3profil-designer-dirk-bikkembergs-moda-fotbal-4După absolvire, Dirk a lucrat pentru mai multe companii, până în 1985, când a primit un premiu pentru cel mai bun tânăr designer al anului de către guvernul belgian, ceea ce i-a permis să își realizeze propria colecție de haine. Aceasta s-a lansat în 1986, dar a pus un accent foarte puternic pe pantofi și mai puțin pe haine. “Dirk Bikkembergs Shoes” l-a poziționat ca un “jucător” puternic pe piață de încălțăminte, ceea ce a devenit ulterior “trademark-ul” brand-ului său, disponibil în România în magazinul Sport/Couture din Băneasa Shopping City.

profil-designer-dirk-bikkembergs-moda-fotbal-5În 1988, și-a lansat colecția numită “Dirk Bikkembergs Men”. Manufacturată în Italia și prezentată la Paris, aceasta s-a bucurat de un real succes, iar clienții săi au apreciat melanjul dintre aspectul casual al hainelor, dublat de calitate și confort. Secretul acestui brand a constat în faptul că designerul și-a asociat numele cu fiecare colecție în parte.

profil-designer-dirk-bikkembergs-moda-fotbal-6În 2005, după ce Dirk Bikkembergs a fost numit oficial designerul Clubului de Fotbal Internazionale Milano, compania sa a cumpărat o echipă de fotbal italiană, pe care a numit-o FC Bikkemebrgs Fossombrone și care joacă în orașul în care se realizează producția hainelor și accesoriilor sale.

profil-designer-dirk-bikkembergs-moda-fotbal-7

Puternic atașat de lumea fotbalului, Dirk Bikkemebergs este singurul designer din lume căruia i s-a permis să își expună produsele într-un show de modă care a avut loc chiar pe stadion, precum și unicul creator de modă care a lansat o gheată de fotbal în 2006!