Reguli de purtare a unui tricou polo

Academia Barbatilor

Ne convine sau nu, bărbații poartă tricouri polo cu aproape orice, de la pantalonii negri de costum la blugii rupți. Le poartă mai bine sau mai rău, pătate de sos, când se duc la meciurile de fotbal sau, asortate la un sacou navy, când cinează pe-un iaht. Până și James Bond e celebru pentru tricourile lui polo Sunspel, care merg la perfecție cu ceasul marca Rolex Submeriner sau Omega Seamaster.

daniel craig

Foto: Pinterest

Dar în ciuda acestor lucruri, există câteva reguli clare legate de modul în care trebuie purtat un tricou polo pentru a-ți păstra linia de bărbat elegant și cu stil:

Strâmte dar nu mulate

Dacă nu poți înfige un deget între biceps și mânecă, ia-ți o mărime mai mare. Dacă în acea zonă e mult loc, ia-ți o mărime mai mică. Tricourile polo de calitate sunt făcute din materiale ușoare, din bumbac bun. De aceea, ele trebuie să cadă perfect pe corp, fără să-ți scoată în evidență mușchii dar, de asemenea, fără să te acopere ca un cearșaf.

Nu-ți ridica gulerul

A existat o tendință în a purta gulerele tricourilor ridicate. A trecut, s-a terminat! Dacă o faci, vei arăta ca un puști de 12 ani. Unicul moment în care e permis: dacă te afli în deșert sau la tropice și vrei să-ți protejezi gâtul de soare. Deși și în acest caz, mai bine folosești loțiune solară. A-ți ridica gulerul tricoului polo e similar cu a purta ochelari de soare noaptea.

Nu purta nimic pe dedesubt

Un tricou polo care să arate bine este mulat dar… nu foarte mulat. Și lung cât trebuie în toate părțile. Dacă porți ceva pe dedesubt – un maiou sau un tricou – acel articol e posibil să se vadă, pe la guler sau (în cazul unui tricou) pe la mâneci. Tricourile polo sunt făcute să fie purtate fără nimic pe dedesubt.

polo

Foto: Lacoste

Atenție la lungime

În afară de cazul în care nu ai o înclinație pentru a purta rochii, asigură-te că spatele tricoului nu-ți depășește fundul, în lungime. Dacă e prea lung, nu doar că se va mototoli dacă-l bagi în pantaloni dar va arăta ridicol dacă-l lași pe dinafară. De asemenea, evită tricourile care sunt un pic mai lungi în spate decât în față, în cazul în care vrei să-l porți nebăgat în pantaloni.

Evită logo-urile mari

Unele tricouri polo au pe piept logo-ul exagerat de mare. Trendul a fost dat de Ralph Lauren și s-a extins treptat și la alte branduri. Recomandarea noastră este să evitați oricum tricourile sau obiectele de îmbrăcăminte care afișează logoul brandului respectiv, indiferent de mărime. La tricourile polo, un semn micuț și discret pe piept e acceptabil, acesta devenind standard și fiind, deseori, în ton cu materialul și culoarea. Dar dacă acest logo depășește o limită a bunului simț tricourile devin ridicole și foarte foarte urâte.

Poartă tricou polo cu sacou din bumbac, necăptușit

Unii bărbați cred că e foarte cool să porți un tricou polo cu sacou, însă nu știu să îl poarte.

Una dintre problemele cu purtarea unui tricou polo sub blazer este gulerul acestuia, mai mult o extensie a țesăturii decât un guler real. Lipsa lui de fermitate îți poate da un aspect neîngrijit dacă te ambiționezi să porți un sacou de costum cu tricou polo.

Optează pentru un blazer dintr-o țesătură ușoară, eventual necăptușit și nestructurat, care nu doar că îți lasă gulerele să-și facă de cap, dar armonizează perfect cu aspectul casual și relaxat al tricoului polo.

Altfel, alege cămașa ca opțiune sigură.

În pantaloni sau pe dinafară – depinde de situație

Ar fi greșit să stabilim o regulă în privința purtatului tricoului polo băgat în pantaloni sau lăsat pe dinafară. Depinde de ținută și de situație. La o pereche de pantaloni scurți madras, merge lăsat pe dinafară. La o pereche de pantaloni lungi, de bumbac, sau de chinos, tricoul arată mai bine dacă e băgat în ei.