Reguli de stil pentru ținute cu sacou și blugi corecte

academia barbatilor

Atât în moda străzii cât și, mai nou, în mediul business, tot mai mulți bărbați combină și obțin  ținute cu sacou și blugi, din dorința de a se simți mai relaxați, păstrând, totodată, linia elegantă. Lucru de admirat deoarece contrastele alăturate creează minuni chiar și în vestimentație. Însă lucrurile nu trebuie abordate prea relaxat sau fără o bază stilistică. Există câteva reguli esențiale pentru a combina cele două piese în mod corect. Altfel, ținuta poate deveni un dezastru.

sacou bleumarin blugi

Sursa: thetrendspotter.net

În primul rând, nu orice pereche de blugi merge la sacou

Pentru ca această ecuație vestimentară să nu dea cu virgulă, elimină din start blugii prespălați, cu aspect deteriorat sau modelul baggy. Întotdeauna alege o pereche de blugi clasici, care se termină exact sub gleznă, într-o nuanță închisă de albastru (navy, indigo) sau negri. Aceștia trebuie să se diferențieze clar de blugii de timp liber, prin croială și prin absența buzunarelor cargo, a cusăturilor în contrast cromatic, a elementelor decorative sau a altor artificii ce țin de modă și tendințe.

sacou jeans barbati

Sursa foto: eu.suitsupply.com

Sacoul de costum trebuie să se încadreze în câteva repere de stil și măsură

Alege un sacou care nu se demodează, ținând cont de lățimea și stilul reverelor și de buzunare (cele aplicate se potrivesc mai bine cu jeans). Și ai grijă să fie măsura potrivită. O regulă valabilă pentru orice ținută, sacoul nu trebuie să fie nici prea larg, nici prea strâmt. Culoarea este, de asemenea, foarte importantă. Combină blugii, cu încredere, cu sacouri navy, gri deschis sau mediu, albastru curat sau imprimeuri precum carouri sau tweed. Niciodată dungi sau culori sobre precum negru.

țiunte cu sacou și blugi, business smart casual

Sursa foto: Pinterest

Blazerul, o piesă tradițională. Cum o integrăm în ținute cu sacou și blugi corecte?

Nu orice blazer se încadrează în acest stil. Caută modele care au elemente casual. De exemplu, umerii care se așează natural (modelul cu umeri structurați este destinat întâlnirilor formale). De asemenea, alege modelele la un rând de nasturi pentru că blazerul, în combinație cu blugi, va sta (de cele mai multe ori) descheiat. Sacourile la două rânduri de nasturi sunt mai greu de purtat, însă nu imposibil. În colajul de mai jos vei vedea un exemplu fericit.

Textura materialului trebuie să fie simplă – bumbacul este potrivit în acest caz (lâna sau tweed-ul gros, texturat, ar fi prea mult alături de jeans). Nasturii din plastic sau sidef asortați culorii blazerului sunt mult mai potriviți decât cei metalici care sunt potriviți unui look mai spilcuit.

ținute cu sacou și blugi, smart casual

Sursa foto: Pinterest

Ce să porți la ținute cu sacou și blugi?

În funcție de situație, la acest gen de ținute poți asorta de la o cămașă cu un imprimeu discret și pantofi Derby până la tricou și sneakers. De exemplu, pentru un look preppy combină un blazer cu jeans și cămașă și adaugă o cravată roșie cu dungi, iar pentru un look contemporan înlocuiește cămașa cu o helancă de culoare închisă.

blugi sacou la serviciu

Sursa foto: thetrendspotter.net