5 remedii naturale pentru creșterea părului

Avatar

Căderea părului este cea mai populară teamă în rândul masculilor homo sapiens. Și nu o spun doar eu, ci și studiile care arată că peste 70% dintre bărbați sunt îngrijorați de căderea părului. Desigur, dorim să aflăm cum putem lupta cu statisticile și am face orice să aflăm remedii naturale pentru creșterea părului, atunci când semnele de calviție nu întârzie să apară.

Căderea părului – cauze 

Sunt multe cauze care duc la pierderea părului. Totuși, cea mai neiertătoare dintre ele este moștenirea ereditară, responsabilă pentru 95% din cazurile de cădere a părului. Aceasta va afecta mai mult de jumătate dintre noi începând cu vârsta de 50 de ani, iar 40% dintre bărbați vor începe să piardă podoaba capilară începând cu vârsta de 35 de ani.

Unii bărbați vor începe să piardă părul din creștetul capului, în timp ce alții vor constata că partea frontală începe să se retragă. Totul depinde de foliculii de păr care au fost programați genetic cu receptori DHT (dihidrotestosteron), hormonul care declanșează pierderea părului la bărbați.

Deci dacă vrei să vezi cum vei arăta pe la 50 de ani uită-te la persoanele de sex masculin din familia ta. Ai toate șansele să descoperi dacă trebuie să pui bani deoparte pentru un tratament pentru păr sau chiar și un implant.

Alte cauze precum stresul, dieta și expunerea la factori distructivi pot duce la pierderea părului toate acestea fiind efectele unui stil de viață dezordonat.

Sigur că un bărbat poate trăi fără podoaba capilară mai ales că în urma studiilor femeile percep bărbații cu chelie ca fiind mai agreabili și dominanți, dar dacă ții la podoaba capilară ți-am pregătit în continuare cinci remedii naturale care ajută la creșterea părului.

Rozmarinul, un tratament excelent pentru creșterea părului

Rozmarinul fortifică rădăcinile părului, previne apariția mătreţii şi ajută la stoparea apariţiei cheliei premature datorită flavonoidelor pe care le conţine. Substanțele acestea au proprietăți antioxidante și de tonifiere, ajutând la o circulație optimă  la nivelul scalpului.

Cumpără ulei de rozmarin (se găsește la Plafar) și masează scalpul cu câteva picături, lăsându-l să acționeze 30 de minute apoi clătește părul.

De asemenea, apa de rozmarin poate fi folosită la clătirea părului aceasta putând fi preparată precum un ceai obișnuit.

Oul – tratamentul minune care tratează și părul gras

Chiar dacă pare un lucru bătrânesc și „din popor”, este bine să te speli pe păr cu ouă o dată pe lună. Astfel, oferi firelor un tratament cu proteine de care niciun alt șampon nu e în stare.

Oul e „șamponul” ideal. Și nu e un mit, ci e dovedit științific. Gălbenușul conține lecitină, iar aceasta, datorită proprietăților sale, poate emulsifia uleiul cu apa. Dacă ai părul gras, gălbenușul te scapă de uleiul și murdăria din păr. Bogate în proteine, ouăle sunt excelente pentru părul subțire și gras deoarece proteinele întăresc firul și îi conferă textură.

Mai mult, ouăle conțin vitaminele A, D, E, B12, biotină (denumită și „vitamina creșterii părului”), iod, seleniu și acid pantotenic (întâlnit în multe șampoane) – toate acestea ajută la a avea un păr strălucitor și sănătos.

Mască cu banană

cresterea parului masca bananaKeratina, proteina care conține mult sulf este compusul care stă la baza sănătății părului nostru. Deci părul nostru are nevoie de proteine, iar banana este cunoscută pentru compoziția sa bogată în acești nutreinți atât de importanți pentru sănătatea podoabei capilare.

Iată cum poți realiza un tratement pentru păr din banane:

Pasează bine o banană în blender până când devine o pastă omogenă. E bine ca banana să fie cât mai coaptă. Aplică pasta pe păr și las-o să acționeze timp de 20 de minute. Astfel proteinele din banană vor pătrunde în foliculii de păr și îi vor ajuta să crească mai repede.

Cafeaua este un tonifiant pentru păr folosit des în industria cosmetică

Acest tratament de păr necesită patru linguri de cafea care se vor amesteca cu 150 ml din șamponul pe care îl folosești în mod regulat.

Daca te vei spăla zilnic cu acest sampon, vei putea observa o creștere serioasă a părului. Este unul dintre cele mai populare tratamente de pe internet. Caută pe YouTube coffee shampoo și vei vedea că sunt mulți bărbați care au avut rezultate vizibile în doar 15 zile folosind acest tratament. Succesul acestei metode stă în cafeina care stimulează circulația din scalp și împiedică deshidratarea acestuia favorizând hrănirea acestuia cu substanțele de care ar nevoie.

Sau poți pur și simplu căuta în farmacii șampoane cu conținut substanțial de cofeină.

Dieta – remediul pentru creșterea părului despre care nu vorbește nimeni

cresterea parului dietaÎn goana după tratamente minune și substanțe care mai de care mai sofisticate, uităm că cel mai important element este cel care vine din interiorul nostru. Prezența în corp a substanțelor care favorizează sănătatea părului nostru este crucială. De aceea, dieta noastră este un factor important în sănătatea părului la bărbați.

Alimentele bogate în vitaminele B, zinc și fier (cum ar fi cerealele pentru micul dejun, ficatul animalelor și caisele) și siliciu (bananele) sunt deosebit de bune pentru sănătatea părului. Deficitul vitaminei B12 este principala cauză a pierderii părului la bărbați.

Iată o listă cu alimente bogate în vitamina B12:

  • oul
  • tonul
  • somonul
  • lactatele
  • fructele de mare
  • carnea de pui
  • ficatul de animale
  • ciupercile Shiitake