Renault KWID Concept – primul SUV dotat cu dronă autonomă

academia barbatilor

, Fashion

Compania auto franceză Renault a prezentat conceptul primului mini SUV în 3 uși cu dronă,  denumit Kwid, care se adresează în special tinerilor, interesați de ultimele dotări high-tech.

Concret, noutatea tehnologică inedită este chiar drona cu cameră video care însoțește SUV-ul KWID – denumită “Flying Companion”, care are un compartiment special pe plafon și poate zbura în mod automat sau poate fi pilotată de pe un ecran tactil amplasat pe bord.

renault-kwid-concept-primul-suv-drona-2

renault-kwid-concept-primul-suv-drona-3

Drona lui Renault KWID Concept are rolul de a-l informa pe șofer despre condițiile de drum, imagini din trafic, terenul și denivelările acestuia.

renault-kwid-concept-primul-suv-drona-4

renault-kwid-concept-primul-suv-drona-6

Motorul primului SUV Renault cu dronă este un 1,2 turbo, cuplat la o cutie de viteze EDC cu dublu ambreiaj, fiind un concept ce poate fi transformat într-un vehicul electric.

De asemenea, conceptul auto are o gardă la sol mare, la fel ca și Koleos, însă are jante și cauciucuri off-road.

renault-kwid-concept-primul-suv-drona-5

[youtube id=”2h7olJW9XTc” width=”600″ height=”350″]

Interiorul lui KWID este simplu, scaunele fiind puțin neobișnuite, cu trei locuri pe rândul din față, iar locul șoferului este la mijloc, permițând condusul atât în statele unde se irculă pe stânga, cât și în cele în care se conduce pe partea dreaptă.

 Sursa: renault.com