Rolex a lansat GMT-Master II un ceas din aur alb de 18 carate, supranumit… Pepsi

Academia Barbatilor

Nu, compania Rolex nu a înnebunit subit. Și nu a scos pe piață un ceas care se numește „Pepsi”. Aceasta este doar porecla primită de modelul GMT-Master II, cel care face parte din linia de ceasuri dedicată piloților. Dar din cauza faptului că GMT-Master II are o ramă jumătate roșie, jumătate albastră, cârcotașii s-au grăbit să-l ironizeze, binecuvântându-l cu o poreclă pe măsură.

rolex GMT-Master II

Aceasta nu ar trebui însă să-i enerveze pe fanii brandului Rolex, mai ales pentru că GMT-Master II este unul dintre cele mai de luat în seamă modele ale companiei. Unul care face furori în 2019, fiind făcut din aur alb de 18 carate.

Desigur, primul lucru cu care impresionează GMT-Master II este designul. Apoi, e vorba de funcționalitate. Este un ceas făcut pentru globetrotteri, având un display care afișează în mod simultan ora de pe diverse meridiane. Apoi, există cadranul obișnuit, cu cele 24 de ore, dar și o ramă graduală, cu alte 24 de ore. Împreună, cele două permit purtătorului să se adapteze rapid la diversele fusuri orare fără a pierde nimic din binecunoscuta precizie a brandului Rolex.

Există și câteva elemente speciale care fac diferența în privința acestui model. Ceasul dispune de calibrul 3285, despre care compania declară că „este un mecanism de nouă generație, dezvoltat și asamblat în întregime de Rolex”. Ceasul vine, desigur, la pachet cu un certificat elvețian de calitate, este anti-șoc și este rezistent la temperaturi înalte sau scăzute.

Nu în ultimul rând, am menționat deja despre aurul alb de 18 carate? Asta îl aduce pe „Pepsi” în stratosfera ceasurilor pentru care un adevărat colecționar ar putea plăti o mică avere. În cazul de față, 36.750 $.

Citește și: De ce este Rolex regele ceasurilor de mână