Rolex Deepsea D-Blue Sea Dweller, mândria lui Tiger Woods

Academia Barbatilor

Tiger Woods a câștigat un nou turneu de golf, după o pauză de 11 ani. Știrea este… wow! În special pentru iubitorii golfului și pentru cei care sunt fanii celui mai mare jucător de golf din istorie. Revenit după accidentarea de spate, care la un moment dat i-a pus cariera în pericol, Tiger e din nou pe cai mari.

Dar adevăratul mare câștigător al turneului Masters este ceasul pe care Woods l-a purtat la mână: un Rolex Deepsea D-Blue Sea-Dweller, produs pentru a onora activitatea de documentare subacvatică a regizorului James Cameron. Știm: prima întrebare care-ți vine în minte este „OK, și care-i legătura?”

Rolex Deepsea D-Blue Sea-Dweller

Foto: NewsClick

Golful e un sport pentru oameni bogați, iar branduri de prestigiu precum Rolex s-au asociat de multă vreme cu competițiile acestuia. Și totuși, e surprinzător să vezi un ceas de diver la mâna unui golfer. Ca ambasador al brandului Rolex, te-ai putea gândi că Tiger Woods ar opta pentru un model mai apropiat de meseria lui: un Rolex Daytona, un Datejust sau un GMT. Dar, nu.

Starul competiției a fost un ceas de scufundător, robust, pe care-l poți achiziționa la un preț de circa 10.600 euro. La urma urmei, nu e o propunere rea deloc, având în vedere cât de mult se vorbește despre modelele Rolex. Iar dacă Tiger Woods l-a purtat la o competiție atât de importantă, pe care a mai și câștigat-o, de ce n-am arunca și noi o privire mai atentă asupra modelului acestuia?

Citește și: Top 7 cei mai bogați oameni de sport din lume în 2018

Rolex Deepsea D-Blue, cel mai tare Rolex pentru diveri

Rolex Deepsea D-Blue Sea-DwellerRolex Deepsea D-Blue Sea Dweller și-a făcut apariția în urmă cu 5 ani, dar de atunci a primit un upgrade important în 2018, laolaltă cu alte piese din colecția Sea-Dweller. Cea mai proeminentă caracteristică a ceasului este cadranul negru-albastru, care reproduce adâncurile mărilor. În asociere cu acest fapt este adâncimea maximă la care poți ajunge cu ceasul: 3900 metri. Nu la fel de mult cât submarinul lui Cameron, care se scufunda până la 12.000 metri, dar suficient de impresionant. Pentru că, să recunoaștem: să duci un ceas aproape 4 kilometri sub apă e o performanță!

Citește și: 7 locuri superbe din întreaga lume în care să faci snorkeling

Rolex Deepsea D-Blue Sea-Dweller

Foto: ablogtowatch.com

Este, de asemenea, de menționat faptul că Rolex Deepsea e un ceas mare. Are 17,7 mm grosime, 44 mm lățime și un safir de cristal plasat peste cadran. Brățara e din oțel inoxidabil 904L iar capacul de titaniu ferește ceasul de neplăceri.

La interior, modelul are un mecanism automat calibru 3135, care afișează data și ora și are certificat COSC Chronometer. De precizat că, făcând parte din gama Sea-Dweller, Rolex Deepsea are o valvă care eliberează automat heliu, pe partea din dreapta a carcasei. Una peste alta, acest ceas este cel mai bun model pentru scufundători produs vreodată de Rolex. Nu are eleganța și proporțiile grațioase ale modelului Submariner, dar îl depășește pe acesta la performanțe.

Tu ce părere ai? Ți-ai cumpăra acest model de Rolex?

Citește și despre 3 tipuri de ceasuri, esențiale în garderoba unui gentleman