Run For the Oceans 2019! O nouă colecție adidas din deșeuri de plastic marin și un nou capitol împotriva poluării oceanelor

academia barbatilor

Compania adidas anunță Run For The Oceans 2019, următorul capitol al luptei împotriva poluării cu plastic a oceanelor și dezvăluie modelul de pantof sport Alphaedge 4D, din colecția adidas, ce va fi lansat pe 8 iunie, de Ziua Mondială a Oceanelor.

De la prototipurile Ocean Plastic create cu designerul Alexander Taylor până la edițiile Ultraboost și NMD, adidas X Parley a deschis drumul către introducerea materialelor reciclate în încălțăminte inovatoare. Noul model de runners Alphaedge 4D include 3 tonuri de alb și lamela revoluționară adidas 4D, dintre talpa interioară și cea exterioară. Partea de deasupra a pantofilor Alphaedge 4D din ediția Parley for the Oceans este realizată din Ocean Plastic, un material folosit în industria echipamentelor sportive, a modei și a produselor de lux, obținut din resturi de plastic din mare, adunate și reciclate. Noile tehnologii implicate în acest proces generează materiale de calitate din deșeuri nefolositoare, ca un simbol al schimbării ce ajută în lupta împotriva poluării din oceane și mări.

Sursa foto: parley.tv

Colecție adidas din deșeuri de plastic reciclate

În 2019, adidas accelerează ritmul schimbării. Pentru gama Parley 2019, compania va produce un număr record de 11 milioane de perechi de pantofi folosind deșeuri de plastic marin prelucrate.
Prin parteneriatul lor, adidas și Parley au interceptat cantități mari de deșeuri din medii marine și comunități de coastă, transformând Ocean Plastic® în articole sportive începând cu anul 2015. În paralel cu Run for the Oceans 2019, adidas lansează colecția Alphabounce+ Parley și o gamă completă de noi articole de îmbrăcăminte sport, îndreptându-se ambițios către obiectivul setat pentru 2024, acela de a elimina utilizarea poliesterului virgin din toate produsele.

Gama este fabricată din deșeuri de plastic prelucrate, oferind eco-inovaţie și stil, fără a compromite performanța. Parley Pro-Dye, cu efectul estetic suplimentar de a crea un imprimeu unic pentru fiecare piesă confecționată, a fost de asemenea utilizat în procesul de fabricație. Alphabounce+ Parley este creat pentru susținere maximă și confort, cu forma special creată în acest scop, cu un sistem ferm de prindere a şireturilor și o potrivire optimizată pe picior. Îmbrăcămintea sustenabilă este realizată din cel puțin 75% deșeuri din plastic reciclat.
Din gama pentru bărbați face parte tricoul Parley Freelift Tee, realizat din plastic reciclat prelucrat, conceput pentru a permite pielii să respire, astfel încât tu să te simți confortabil în timpul antrenamentelor. Procesul inovator de imprimare Pro-Dye a fost folosit pentru a oferi fiecărui produs un model unic.

Sursa foto: jdsports.co.uk

De asemenea, șortul pentru bărbaţi Parley 4KRFT are o formă conică și este realizat din material ușor, dispunând de buzunare practice.

Sursa foto: lyst.co.uk

Sportul și moda împreună pentru o cauză nobilă

adidas Running dezvăluie impactul celor 1 milion de dolari donați în anul 2018 prin inițiativa Run for the Oceans și pentru a continua investițiile în educația generațiilor viitoare privind problema poluării marine cu plastic, Run For Oceans 2019 îşi propune să contribuie mai mult decât în anul precedent, respectiv cu 1,5 milioane de dolari.

Campania din acest an va uni mai mulți alergători în mai multe locații decât oricând, care vor alerga pentru oceane, cu obiectivul de a strânge cei 1,5 milioane de dolari. Pentru fiecare kilometru alergat între 8 și 16 iunie, adidas va dona 1 dolar programelor Parley Ocean School, fiecare dolar urmând să fie folosit în următoarea fază a parteneriatului prin dezvoltarea și lansarea platformei tinerilor activiști Parley.

Pentru a se alătura mișcării și a alerga pentru oceane între 8 și 16 iunie, alergătorii din întreaga lume se pot înregistra și îşi pot monitoriza activitatea, prin participarea la provocarea Run For The Oceans din aplicația Runtastic. Pentru fiecare kilometru alergat, adidas va dona 1 dolar către Parley Ocean School (în limita a 1.5 milioane de dolari). adidas va găzdui, de asemenea, evenimente pentru alergătorii din întreaga lume.