S-a lansat la apă primul iaht de lux Lexus. Iată cât este de spectaculos!

Academia Barbatilor

Noul iaht de lux Lexus LY 650 și-a făcut în sfârșit apariția pe mările lumii, beneficiind de câteva caracteristici excepționale, de la putere la amenajările fabuloase pe care le are la bord și pe care le promitea conceptul ce fusese lansat anul trecut.

Lexus LY 650, un iaht inspirat de industria auto

iaht lexus

Vasul ce cântărește două tone și are o lungime de 20 de metri a fost construit în colaborare cu compania Marquis Yachts, din Wisconsin, utilizându-se însă procesele de producție ale producătorului japonez de automobile.

Carena iahtului este făcută din polimeri de fibră de carbon armat, pentru a i se asigura rigiditatea ridicată și, în același timp, greutatea scăzută, dar și un parcurs confortabil la viteze ridicate. Pereții sunt căptușiți cu panouri ce asigură izolarea fonică, pentru un plus de confort asigurat pasagerilor.

iaht lexus

Stilul automobilistic a inspirat în bună măsură designul iahtului, care beneficiază de un acoperiș retractabil și de alte elemente ce amintesc de spectaculosul model auto Lexus RCF, lansat în 2019. Accentele metalice, geamurile laterale și țevile de admisie a aerului în formă de L conferă lui LY 650 un look aparte pe piața destul de populată a iahturilor de lux.

Cele două motoare Volvo Penta IPS1350 asigură 1000 de cai-putere, conducătorul iahtului beneficiind de multe funcții speciale, între care controlul prin intermediul unui joystick.

6 persoane la bord și confort de top

Interiorul iahtului nu se abate de la regulile luxului, începând cu canapelele din salon, continuând cu fotoliile căpitanului și terminând cu sistemul audio surround, Mark Levinson. Designul de interior folosește elemente japoneze desprinse din filosofia „omotenashi”, care se bazează pe „anticiparea și împlinirea nevoilor oamenilor”.

Un spațiul alb, liniștitor, conferă o senzație de deschidere, în vreme ce curbele line și luminile „creative” creează un interior primitor și estetic. Iahtul are trei camere, fiecare dispunând de duș și baie privată, maximul de persoane pe care le poate acomoda fiind de șase.

iaht lexus

Prima apariție publică a iahtului Lexus LY 650 are loc la Salonul Nautic Internațional de la Fort Lauderdale, 30 octombrie – 3 noiembrie. În comunicatul oficial al celor de la Lexus nu se menționează prețul, însă, conform site-ului Business Insider, se pare că acesta este unul… rezonabil, de „doar” 3,6 milioane de dolari.

Citește și: Hugo Boss lansează un nou iaht de curse