Sacoul în carouri – un “must have” pentru orice bărbat

academia barbatilor

După cum bine știm, moda vine și trece în fiecare sezon. și, deși există anumite stiluri vestimentare clasice de care suntem conștienți, e bine că, uneori să profităm și de modă sezonieră; poate fi un moment bun de îmbunătățire a garderobei.

În sezonul Toamnă / Iarnă 2015 vei vedea în vitrine sau în marile magazine online cu modă masculină nenumărate sacouri în carouri. Așadar, iată o piesă vestimentara clasică, extrem de bine pusă în evidența anul acesta. Dar de ce trebuie să porți un sacou în carouri? Iată câteva motive simple:

Popularitate

Sacoul în carouri este popular, toată lumea a auzit de el și e preferatul croitorilor. Iar designerii au o slăbiciune pentru stilul vestimentar atemporal, astfel încât nu îl vor exclude prea curând din colecțiile lor. Sacoul în carouri separă ținută în două: partea de sus, în carouri și nuanțe pământii și partea de jos în care poți să porți de la blugi negri skinny până la pantaloni Chinos în culori neutre. Așadar, îți conferă libertatea de a alege echilibrat. Poartă cu încredere un sacou în carouri dacă vrei să te întorci cumva în timp, în vremea liceului și a ținutelor formale. în marile școli europene, spre exemplu, el este încă parte din uniformă. Așadar, popular și elegant.

sacou-carouri-barbati-tendinte-fashion-masculin-2

Ocupă un loc pe podium

Așa cum deja te-ai obișnuit, când vorbim despre modă masculină, cel mai bun exemplu e dat de modă britanică. Practic, Londra e podiumul modei masculine. Astfel, sacoul în carouri și-a făcut loc printre cele mai importante colecții vestimentare din acest sezon în modă britanică. Bineînțeles, poți să porți un sacou din stofă, pantaloni sau chiar o geacă în carouri, important e să menții trendul acestui sezon: forme geometrice supradimensionate. Dar elementul de bază rămâne sacoul în carouri. Practic el are că sursă de inspirație ținutele tradiționale englezești, așa încât a deprins numeroase direcții fashion de-a lungul timpului. Spre exemplu nu ar trebui să te uimească o abordare mai rebelă a acestui sacou, cu ceva inspirație punk sau în culori vibrante, cum ar fi roz și negru. Creatorii europeni merg mai departe și asortează sacoul în carouri cu o pereche de pantaloni din același material. Un lucru este cert: an de an regăsim sacoul pe podiumurile modei masculine.

sacou-carouri-barbati-tendinte-fashion-masculin-3

Ținută completă

Unul dintre cele mai simple moduri în care să te simți confortabil într-un sacou în carouri este, de fapt, să îl porți la costum: pantaloni și sacou din același material. Combinația te scutește de multe alegeri vestimentare, îți conferă eleganță necesară și lasă o amprenta puternică asupra stilului tău vestimentar. în plus este cel mai de impact mod în care poți să abordezi tendința sezonului Toamnă / Iarnă 2015. De la stofă la țesături subțiri, merită să îți îmbunătățești garderobă cu un costum în carouri special croit pentru ține. Fie că optezi pentru bleumarin, cărămiziu sau gri deschis, un costum în carouri transmite încredere și rafinament. Un costum gri este alegerea potrivită pentru o zi de job, alături de o cămașa albă și o cravată bleumarin. Completezi ținuta cu o pereche de pantofi Oxford negri sau maro.

Pont: costumul în carouri e destinat sezonului rece; excepție face costumul din în, caz în care îți recomandăm să îl porți doar vara.

Sursa Foto: Pinterest & DON