Salina Praid – destinaţia perfectă de week-end

academia barbatilor

, Travel

În cazul în care sunteţi în pană de idei în ceea ce priveşte următoarea destinaţie de week-end, recomandăm cu încredere Salina Praid, ale cărei începuturi datează încă din epoca romană. 

Rezervele salinei au fost exploatate pentru prima dată acum cu 500 de ani, în urmă rămânând goluri subterane imense ce fac ca adâncimea salinei să ajungă până la 2.700 m. Accesul în salină se face cu autobuzul, care parcurge un tunel de 1.500 m până la intrarea în salină, după care se coboară 300 de trepte.

Odată ajunşi acolo, la adâncimea de 120 m, veţi avea surpriza să descoperiţi un oraş în miniatură, din care nu lipsesc bazele de tratament (tratamentul de speleoterapie şi climatoterapie este foarte util în cazul bolilor căilor respiratorii – boli astmatice, bronşitice şi alergice), locuri de joacă pentru copii, o bibliotecă, galerii de artă cu sculpturi ale tinerilor artişti, cafenele şi o capelă, sfinţită în anul 1993 şi unde se ţin slujbe în mod regulat, iar pentru cei care nu se pot despărţi de laptop sau telefon, există şi o reţea wireless.  

În salină veţi descoperi şi un muzeu al sării, bogat în cristale de sare, instrumente şi unelte folosite în exploatarea şi transportul sării, precum şi alte obiecte populare.

Salina Praid este o destinaţie potrivită şi pentru amatorii de vinuri, deoarece aici se află şi Galeria Vinurilor, aflată la o adâncime de 100 m de suprafaţă şi unică în lume datorită locaţiei sale. Aici veţi descoperi  o colecţie de 275 soiuri de vin, aparţinând unui număr de 25 viniculturi din 6 ţări europene, iar la plecare veţi primi în dar paharul cu picior de sticlă din care aţi degustat vinurile.

Iar dacă vreţi să vizitaţi şi zona, puteţi alege între staţiunea Sovata, care se află la o distanţă de 10 km de Praid, Tg. Mureş, aflat la 66 de km sau cetatea medievală Sighişoara, aflată la 70 de km de Praid.