Samsung a lansat noile modele Galaxy S10 și S10 Plus

Academia Barbatilor

Compania sud-coreeană Samsung a lansat a 10-a versiune a smartphone-ului cu care ține de ani buni capul de afiș al telefoanelor inteligente din întreaga lume: Galaxy S10 și Galaxy S10 Plus.

Cele două modele urmează linia predecesoarelor, lansate în 2018, Galaxy S9 și Galaxy S9 Plus, ele fiind acompaniate și de un al treilea model, mai ieftin, numit Galasy S10E. Cele trei smartphone-uri vor fi livrate în întreaga lume începând cu data de 8 martie, urmând a se comercializa și în România, la operatorii de telefonie sau la marii retaleri, care înregistrează deja precomenzi.

Odată cu lansarea Galaxy S10 și Galaxy S10 Plus, Samsung continuă să se concentreze pe designul ce are tendința de a elimina ramele și a fi cât mai ușor de manevrat cu o singură mână. S10 și S10 Plus au display-uri de 6,1, rspectiv 6,4 inci, considerabil mai mari decât precedentele S9 și S9 Plus. Cu toate acestea, dimensiunea generală a acestora e doar o idee mai mare. De fapt, S10 Plus e chiar un pic mai scurt decât fratele S9 Plus, în ciuda faptului că dispune de un display cu 0,2 inci mai mare.

galaxy s10 și galaxy s10 plus

Foto: cnet.com

Frumusețe și eleganță

Dincolo de mărime, cele două display-uri de pe S10 și S10 Plus, sunt identice: 1440 pixeli, paneluri OLED cu rație 19:9, certificate HDR 10+. Ambele au marginile curbate care se îngroapă în rama de aluminiu, făcând telefonul mai ușor de ținut în mână. Display-urile sunt la fel de luminoase, colorate și vibrante ca la modelul precedent, din nou putându-se vorbi despre faptul că Samsung aduce cele mai bune ecrane de pe piața smartphone-urilor.

Dacă ne referim la calitate, probabil că acestea sunt cele mai premium modele lansate de Samsung vreodată. E o plăcere să le ții în mână, să le folosești, să le privești, au carcase de aluminiu, care poate nu au același magnetism precum cele de inox folosite de Apple, dar în tot cazul se apropie de acestea. Modelul S10 Plus e disponibil și într-o variante cu spate din material ceramic, care-i sporește calitățile estetice și tactile.

Trei camere foto pe spate

Ambele modele dispun de același sistem de camere foto pe partea din spate: trei lentile care asigură opțiuni wide, super wide și telephoto, la atingerea unui singur buton. Camerele wide și telephoto sunt aceleași de pe modelul S9 Plus, având senzori de 12 MP și lentile cu stabilizare optică. Noua cameră super wide oferă un câmp vizual de 123 grade, cu lentile f/2.2 și un senzor de 16 MP. Din păcate, e vorba de un sistem cu focus fix, care nu permite autofocusul, însă la unghiurile atât de generoase ale camerei, aceasta n-ar trebui să fie o problemă.

galaxy s10 și galaxy s10 plus

Foto: cnet.com

Există și câteva elemente noi legate de software-ul camerelor foto. De pildă, un set extins de selecții pentru „scene optimizer”, care pot identifica automat până la 30 de tipuri de scenarii, optimizând setările camerei în funcție de acestea, dar și noua „shot suggestion”, care ajută la o mai bună încadrare a fotografiilor.

În privința filmelor, S10 suportă tehnologia 4K UHD, înregistrând video-uri în acest mod atât cu camera frontală cât și cu cele din spate. Există, de asemenea, un mod „super steady video”, pentru filmări mai rafinate.

Camera frontală a primit un upgrade, ajungând la 10 MP, cu o apertură f/1.9 și autofocus dual-pixel. S10 Plus dispune și de o a doua cameră frontală, excelentă pentru modul portret și pentru adâncimea de câmp.

Memorie uriașă

La interior, S10 și S10 Plus vin cu un procesor Snapdragon 855, cu variante de 8 și 12 GB de RAM și până la 1 TB memorie internă! Ambele modele au la bază 128 GB de memorie internă, care poate fi mărită prin intermediul unui card microSD.

Capacitatea bateriei a suferit și ea îmbunătățiri, S10 beneficiind de una care dezvoltă 3400 mAh, în vreme de S10 Plus se poate lăuda cu un „monstru” de 4100 mAh. Ambele modele suportă încărcare rapidă și wireless, având opțiunea de a încărca și un al doilea device, precum noile căști wireless Galaxy Buds.

galaxy s10 și galaxy s10 plus

Foto: cnet.com

Iar lucrurile bune nu se opresc aici. S10 și S10 Plus sunt rezistente la apă și praf (standardul IP68), au un jack pentru căști de 3,5 mm, suportă WiFi 6, Bluetooth 5 și 2Gbps LTE (nu și 5G, care va fi prezent într-un alt model S10 ce se va lansa mai târziu în acest an). S10 se lansează la pachet cu Android Pie și cu noua interfață One UI, de la Samsung, recent disponibilă și pe modelele S9.

Citește și despre caracteristicile esențiale pe care trebuie să le aibă smartphone-ul dorit