Samsung Galaxy Round – lansare smartphone cu ecran curbat

academia barbatilor

Compania Samsung a lansat telefonul Galaxy Round, primul smartphone cu ecran curbat, panelul OLED având o pronunțată curbură orizontală.

Deși smartphone-ul se găsește doar în Coreea de Sud, totusi reclama este foarte interesantă, regăsind naturalețea formei curbate în produsele zilnice cu care luăm contact, mai ales că nu demult a fost lansat și televizorul OLED cu ecran curbat.

samsung-galaxy-round-smartphone-ecran-curbat-lansare-1

Pretul de aproximativ 1000 de dolari va aduce un smartphone cu procesor Qualcomm Snapdragon 800, 3GB de memorie RAM, 32 de GB de memorie internă și o baterie de 2800 mAh. Aparent, panoul curbat de tip Super AMOLED funcționează perfect cu sistemul de operare Android 4.3 preinstalat.

samsung-galaxy-round-smartphone-ecran-curbat-lansare-2

Noul telefon Samsung are dimensiuni de 151.1 ⅹ 79.6 ⅹ 7.9 mm şi o greutate de 154 de grame.

samsung-galaxy-round-smartphone-ecran-curbat-lansare-3

 Printre avantajele care le oferă un smartphone cu ecran curbat menționăm:

  • marginile curbate îţi oferă un plus de intimitate. În metrou, la masă, oriunde cineva s-ar putea uita la ecranul telefonului tău, cu un Round s-ar uita cu mai multă greutate;
  • avantajele serioase sunt reprezentate de materialele folosite şi de curbura propriu-zisă. Ecranul pare să fie lipit de stratul exterior, deoarece acest display OLED este fabricat dintr-un substrat flexibil din plastic, astfel nu mai intră în componenţă sticla lucioasă disponibilă pe toate telefoanele;
  • curbura reduce din lumina care se reflectă pe ecran;
  • telefonul este ţinut mai bine în mână, dată fiind forma.

[youtube id=”1M6U9lsI9ms” width=”600″ height=”350″]

samsung-galaxy-round-smartphone-ecran-curbat-lansare-4

Pentru a valorifica forma noului produs, Samsung a implementat o serie de mici trucuri software, cum ar fi afişarea notificărilor sau a butoanelor de control media în momentul în care Galaxy Round este aşezat pe masă şi este rotit prin apăsarea marginilor.

 [youtube id=”UIEExKSjWi4″ width=”600″ height=”350″]

Așteptăm să vedem ce ne va rezerva compania Samsung și în viitor în ceea ce privește smartphone-urile cu ecran curbat.